REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus kelioms dienoms iki savo inauguracijos būsimasis JAV prezidentas Barakas Obama ragino amerikiečius nusiteikti sunkmečiui, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes išgyvename sunkų laikotarpį, tačiau mūsų galbūt laukia dar sunkesnės dienos, - sakė jis paskutiniojoje prieš inauguraciją savo kalboje per radiją. - Mūsų šalyje - karas. Mūsų ekonomika išgyvena dideles turbulencijas. Ir reikia tiek daug nuveikti, kad būtų atkurta taika ir augtų gerovė“.

REKLAMA

B. Obama ragino amerikiečius krizės akivaizdoje susitelkti. Antradienį Jungtinėse Valstijose 43 kartą valdžia vieno prezidento taikiai bus perduota kitam, kalbėjo jis. Ši tradicija esą primena, kad bendrumų JAV yra gerokai daugiau nei politinių skirtumų ir kad krizės iššūkius galima įveikti.

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Džordžas V. Bušas paskutiniojoje kassavaitinėje savo kalboje per radiją su pasididžiavimu apžvelgė savo aštuonerių metų darbą. „Aš patyriau nesėkmių, kaip kiekvienas, buvęs šiame poste iki manęs, - sakė jis. - Tačiau aš dirbdamas siekiau geriausio mūsų šaliai. Aš vadovavausi sąžine ir tai, galvoju, dariau teisingai“.

Per antradienį įvyksiančią B. Obamos inauguracijos ceremoniją bus imtasi neregėtų saugumo priemonių. Į ceremoniją laukiama atvykstant iki dviejų milijonų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų