REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partija „Tvarka ir teisingumas“ išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad netiesiogiai riaušes prie Seimo rūmų išprovokavę politikai turėtų prisiimti atsakomybę. Atsakingais politikai partija įvardija ministrą pirmininką Andrių Kubilių ir parlamento vadovą Arūną Valinską.

REKLAMA
REKLAMA

„Nė vienoje valstybėje, kurioje žmonės patenkinti valdžios vykdoma politika, nebūna nei mitingų, nei riaušių. Lietuvoje jos kilo būtent dėl Seimo daugumos bei Vyriausybės požiūrio ir veiksmų, kurie veja žmogų į kampą. Priemonės, kurias jis renkasi siekdamas iš jo išsiveržti – aklas įniršis ir pyktis. Jei ne A. Kubiliaus ir A. Valinsko vadovaujamų institucijų priimti Lietuvą smaugiantys ir skurdinantys sprendimai, to nebūtų įvykę“, - išplatintame pranešime teigia „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas.

REKLAMA

Jo teigimu, šalį valdantys politikai bando visą atsakomybę nuo savęs perkelti ant riaušininkų ir juos malšinusių pareigūnų pečių. „To negali ir neturi būti: kaip už chuliganiškus veiksmus turi atsakyti langus daužę žmonės, taip ir A. Kubilius su A. Valinsku turi atsakyti už jų vadovaujamų institucijų priimtus sprendimus ir veiksmus bei aroganciją, nenorą išklausyti savo valstybės piliečių. Minėti politikai privalo nedelsiant atsistatydinti“, - kalbėjo R. Paksas.

„Tvarkiečių“ vadovas aiškino, kad nepriklausomos Lietuvos valdžia įsakymą šaudyti į savo piliečius buvo davusi tik kartą - 1935 metais. R. Pakso nuomone, penktadienį buvo antras kartas. „1991 metais, kai į Lietuvos žmones šaudė svetimos kariuomenės kariškiai, turbūt niekas negalėjo įsivaizduoti, kad dvidešimtais atkurtos nepriklausomybės metais Lietuvos valdžia šaudys į savo piliečius. Galbūt net ir į tuos, kurie savo valstybę gynė tomis žvarbiomis sausio dienomis“, - sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų