REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) teigia, kad politikų pareiškimai apie blogai užtikrintą tvarką per penktadienio mitingą prie Seimo yra bandymas perkelti atsakomybę už politinius sprendimus ant teisėsaugos institucijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pareigūnų profesinės sąjungos, analizuodamos Lietuvos ekonominio nuosmukio pasekmes, ne kartą perspėjo Vyriausybę dėl tokių žingsnių padarinių viešajam saugumui ir galimas socialines įtampas bei ragino užtikrinti vidaus reikalų sistemos ir policijos adekvačius poreikius naujų grėsmių kontekste“, - NPPSS išplatintame pranešime teigia protesto akcijoje viešąją tvarką saugojęs Vilniaus miesto darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Vladas Sanda.

REKLAMA

„Šiandienos politikų pareiškimai (...) kelia pareigūnų bendruomenės nerimą dėl tolesnio situacijos neadekvataus vertinimo. Socialinių ekonominių interesų subalansavimas yra efektyviausia tokių masinių reiškinių prevencija. Policija - ne karinė struktūra, jos paskirtis demokratinėje valstybėje yra užtikrinti viešąją tvarką, padarant kiek įmanoma mažiau žalos piliečiams, apginti visuomenę, o ne šaudyti, traiškyti ir daužyti neapgalvotų sprendimų išprovokuotus žmones“ - pranešime cituojamas NPPSS pirmininkas Vytautas Bakas.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime primenama, kad Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai kartu su radikaliomis ir populistinėmis partijomis organizuojant protesto akcijas, Pareigūnų profesinės sąjungos atsiribojo ir rekomendavo pareigūnams nedalyvauti manifestacijoje, nepritardamos abstrakčiai suformuluotiems, politinių jėgų ir jų ekonominiams interesams atstovaujantiems reikalavimais.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas žiniasklaidoje pareiškė, kad Seimas nebuvęs apgintas, ir dėl „padarytų klaidų Vidaus reikalų sistemos vadovams teks atsakyti jau artimiausiu metu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų