REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius nors ir sutinka, kad jo Vyriausybė ne viską padarė „laiku ir kokybiškai“, o visa mokesčių našta nebuvo paskirstyta „absoliučiai teisingai ir solidariai“, prašo Lietuvos žmonių nepasiduoti kurstymams, panašiems į tuos, kuriuos šalis jausdavo Jedinstvos siautėjimo laikais.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutinku, kad ne viską padarėme laiku ir kokybiškai, nepavyko visos naštos paskirstyti absoliučiai teisingai ir solidariai, ne visus sprendimus tinkamai paaiškinome. Suprantame galimą žmonių nepasitenkinimą ir visiškai palaikome žmonių teisę tai parodyti taikiuose mitinguose“, - teigia premjeras savo pareiškime.

REKLAMA

Tačiau ministras pirmininkas pabrėžia, kad Vyriausybė kalbėsis tik su tais, kurie aiškiai atsiribos nuo riaušininkų – „nuo tų, kurie kelia sumaištį ir kėsinasi į Konstitucinę santvarką“.

Pasak A. Kubiliaus, buvo aiškiai matyti, kad už riaušių iniciatorių jautėsi „tvirtas organizacinis stuburas, labai panašus į tą, kurį jausdavome prieš 18 metų, Jedinstvos siautėjimo laikais“. Jis teigia, kad panašus riaušių kurstytojų braižas matomas visose Baltijos valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Prašau Lietuvos žmonių nepasiduoti kurstymams griauti, niokoti, daužyti. Ekonomikos sunkmečio sąlygomis, kaip geri ūkininkai, turime saugoti tai, ką sukūrėme, o ne naikinti. Prašau kantrybės ir supratimo. Visi mes esame atsakingi už savo valstybę, už jos ateitį. Tikiu, kad jei būsime vieningi, įveiksime visus sunkumus“, - rašo premjeras A. Kubilius. 

D. Kuolys: protestu pasinaudojo valstybei priešiškos jėgos

Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys į komentarus, kad riaušės yra Maskvai palankių jėgų provokacija, atsako, jog, nepaisant tokios tikimybės, atsakomybę turi prisiimti valdžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čia tikrai buvo visko. Akivaizdu, kad žmonės gali protestuoti prieš netinkamus valdžios sprendimus. Kitas reikalas, kad tuo pasinaudojo ir valstybei priešiškos jėgos. Tai faktas, bet didžiausia atsakomybė vis tiek tenka valdžiai, kuriai trūko gebėjimų komunikuoti su visuomene“, - portalui „Balsas.lt“ sakė jis.

Kita vertus, anot D. Kuolio, ir specialiosios tarnybos neatliko savo vaidmens – neanalizavo situacijos, neperspėjo valdžios.

Buvęs VSD pareigūnas: prie protestuotojų prisiplakė kriminalinės padugnės

Buvęs VSD pareigūnas Imantas Melianas portalui teigė, kad Valstybės saugumo departamentas (VSD) šiuo metu yra nepajėgus apie ką nors perspėti ir ką nors analizuoti – „jis yra pernelyg užsiėmęs interesų grupių aptarnavimu ir mėginimu įsiteikti valdžiai“.

REKLAMA

Anot jo, mitinge prie protestuotojų prisiplakė ir „kriminalinės padugnės, ir priešiškų valstybių užsakymą turintys vykdyti asmenys“.

Jis teigia matęs, kaip rusakalbė riaušininkų dalis, prisipirkusi šalia Seimo esančioje „Maximos“ parduotuvėje ne tik kiaušinių, bet ir alkoholio, rinkosi už minėtos parduotuvės esančiame kieme.

Indrė Bungardaitė, Tomas Čyvas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų