REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys vilniečiai religinės bendruomenės nariai kaltinami nužudę žmogų.

Viena vilnietė, kuri yra tos pačios religinės bendruomenės narė, kaip ir kaltinamieji, neapkęsdama vyro smurto ir girtavimo, 2007 metų gruodžio viduryje kreipėsi į bendraminčius, prašydama pagalbos perauklėti sutuoktinį.

REKLAMA
REKLAMA

Tų metų gruodį pagalbos telefonu 112 pareigūnai gavo pranešimą, kad Vilniaus mieste, Lazdynėlių ir Šiltnamių gatvių sankryžoje esančioje „Oslo“ visuomeninio transporto stotelėje guli mirtinai sumuštas žmogus.

REKLAMA

Atvykę į įvykio vietą policijos pareigūnai stotelėje rado sumušto žmogaus lavoną. Jokių asmens dokumentų mirusysis neturėjo. Tik praėjus daugiau nei mėnesiui buvo nustatyta nužudytojo tapatybė: jį atpažino iš Rusijos atvykęs sūnus.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad nukentėjusįjį A.A. religinės bendruomenės nariai broliai A.P., P.P. ir A.C. išvežė į policijos nuovadą Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi pareigūnai dėl girtavimo padėti niekuo negalėjo, broliai vyriškį nuvežė į Šalčininkų rajoną, Nevainionių kaimą, kur gyvena jų pažįstamas J.N.

Tarp neblaivaus A.A. ir jį išvežusių A.P., P.P, .A.C. ir J.N. įvyko susistumdymas, peraugęs į nukentėjusiojo suspardymą, sumušimą. Sumuštąjį vyrai įmetė į automobilio bagažinę ir išvežė atgal į Vilnių.

Važiuodami jie pastebėjo, kad A.A. yra miręs. Kūną vyrai išmetė „Oslo“ stotelėje, o žmonai pasakė, kad jos vyras yra uždarytas į psichiatrinę ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros, šiuo metu iš kaltinamųjų yra paimti dokumentai, jie pasirašė pasižadėjimus neišvykti bei privalo registruotis policijoje.

Kiek vėliau trečiajam broliui A.C. teismas paskyrė kardomąją priemonę suėmimą.

Kaltinamiesiems broliams 33 metų vienos firmos direktoriui A.P., 31 metų A.C. ir 28 metų kartą teistam P.P. bei 37 metų Šalčininkų rajono gyventojui J.N. už šias padarytas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų. Jiems pareikšti įtarimai dėl nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo.

Praėjusiais metais Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo skyriaus prokurorai Vilniaus apygardos teismui perdavė 97 baudžiamąsias bylas dėl nužudymo, kaltinimai pareikšti 130 asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų