REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo netektis ir pajamų sumažėjimas šiandien daugiausiai problemų sukeltų 30–45 metų žmonėms, kurie per ekonomikos augimo laikotarpį geriausiai prisitaikė ir pasinaudojo atsiradusiomis galimybėmis, teigia SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinė ekonomikos situacija verčia gyventojus keisti šeimos finansų tvarkymo prioritetus – kaip niekad padidėja santaupų reikšmė ir atsargumas skolinantis“, – sakė J. Varanauskienė.

REKLAMA

„30–45 m. amžiaus grupės atstovai gali mažiau pasikliauti socialinėmis išmokomis, negu vyresnių amžiaus grupių atstovai. Didžiausią dalį dirbančių šeimų pajamų sudaro samdomojo darbo pajamos, o nedarbo išmoka būtų mažesnė nei įprastos pajamos ir mokama tik ribotą laikotarpį“, – sakė šeimos finansų ekspertė.

Pasak jos, dar viena finansinio pažeidžiamumo priežastis yra ta, kad šie gyventojai rečiau nei vyresnieji turi santaupų, bet dažniau yra paėmę paskolas, augina vaikus, stengiasi pagerinti buities sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskolų įmokos šeimos biudžete yra būtinosios išlaidos ir jas nėra lengva greitai sumažinti, o santaupos, praradus darbo pajamas, galėtų būti laikinas pajamų šaltinis“, – sakė J. Varanauskienė.

„Prastėjant ekonominei situacijai panacėjos nuo nedarbo nėra, bet galima iš anksto sumažinti jo sukeliamus finansines pasekmes“, – sakė ekspertė.

Ne tobulai, bet geriausiai nuo finansinių sunkumų saugo asmeninės ar šeimos santaupos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų