REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seime įvyko Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Irenos Degutienės, Seimo Pirmininko pavaduotojo Česlovo Vytauto Stankevičiaus bei Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko Donato Jankausko susitikimas su mitingą-eitynes penktadienį organizuojančių profesinių sąjungų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma pranešime spaudai, daugiausia priekaištų profsąjungų atstovai išreiškė dėl to, kad priimant Vyriausybės programą ir Krizės įveikimo planą su jais nepakankamai tartasi.

REKLAMA

Pasak profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės Aldonos Jašinskienės, „jei tas planas būtų buvęs svarstytas Trišalėje taryboje, dabar socialinės įtampos būtų kur kas mažiau“.

„Tokių susitikimų kaip šis reikia kuo daugiau, idant išvengtume bet kokio nesusikalbėjimo ateityje. Trišalis formatas „valdžia – profsąjungos – darbdaviai“ turi būti naudojamas priimant bet kokius socialinius-ekonominius įstatymus,“ – teigė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak susitikime dalyvavusio Seimo pirmininko pavaduotojo Česlovo Vytauto Stankevičiaus, „trišalis dialogas turi būti, ir jis bus“. Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Donatas Jankauskas po susitikimo sakė turėjęs progą dar kartą įsitikinti, kad bendro sutarimo ieškojimas problemų sprendimui gali duoti puikių rezultatų.

„Šito mūsų valstybei labai reikia,“ – sakė komiteto pirmininkas.

Susitikimo dalyviai sutarė, kad mažiausiai kartą per ketvirtį bus šaukiamas panašaus pobūdžio pasitarimas, o ateityje prie Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto galėtų susikurti iš profsąjungų atstovų, darbdavių atstovų ir Seimo narių suburta grupė, kuri veiktų panašiu principu, kaip Trišalė taryba prie Vyriausybės. Svarstoma ir galimybė profsąjungoms turėti savo atstovą prie Seimo.

Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Vydas Puskepalis, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ tarptautinė sekretorė Kristina Krupavičienė, TS-LKD frakcijos Seime narės Vida Marija Čigriejienė ir Vincė Vaidevutė Margevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų