REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektros energijos vagystę Šilutės rajone tyrę energetikai ir policininkai atskleidė dar vieną nusikaltimą - naminės degtinės gaminimą.

REKLAMA
REKLAMA

Elektros energijos tiekimo ir skirstymo bendrovės „VST“ specialistams, analizuojant suvartotos elektros energijos kiekį, kilo įtarimų, kad Šilutės rajone ypač stambiu mastu gali būti vagiama elektros energija.

REKLAMA

Pasak pranešimo, atlikę 10 kV linijos patikrą, „VST“ darbuotojai pastebėjo, kad Šilutės rajono miškuose, nuo bendrovei priklausančios linijos nelegaliai vartojama elektros energija.

Konspiracijos ir saugumo tikslais, „VST“ specialistai kreipėsi pagalbos į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus ir kartu su jais trečiadienį paspendė vagišiams spąstus.

Nuo ankstyvo ryto pasaloje budėję specialistai atskleidė net du nusikaltimus. Sekdami nelegaliai prijungtu kabeliu, Gardamo seniūnijos Girininkų kaimo ribose, miške, jie aptiko naminukės fabriką, kurio įrenginiams buvo naudojama vogta elektros energija.

REKLAMA
REKLAMA

Visų nelegaliai įrengtų elektros įrenginių galingumas - 40,5 kW. Pagal gamybos apimtis fabrikas per metus galėjo suvartoti apie 350 000 kWh vogtos elektros energijos, akcinei bendrovei „VST“ padarytas nuostolis siekia apie 130 tūkstančių litų.

Pasak policijos, įvykio vietoje rasta daugiau nei 4 tonos raugo ir 195 litrai jau pagamintos naminės degtinės. Sulaikytas 19-metis Žemaičių Naumiesčio gyventojas. Jis uždarytas į areštinę.

Pernai akcinės bendrovės „VST“ aptarnaujamoje teritorijoje iš viso buvo įvykdyta 170 vagysčių. Jų metų pavogta daugiau kaip 3 tonos aliuminio laidų ir apie 26 tonos transformatorinės alyvos, sugadinti 37 transformatoriai. Per praėjusius metus dėl vagišių kaltės be elektros energijos buvo likę daugiau nei tūkstantis klientų.

Nacionalinės elektros energetikos bendrovės LEO LT antrinė bendrovė „VST“ tiekia ir skirsto elektros energiją Vakarų Lietuvos teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų