REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius mano, jog būtų gerai, jei NATO vadovu taptų Rytų Europos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai A. Kubilius sakė interviu Lenkijos dienraščiui „Rzeczpospolita“, atsakydamas į klausimą, kaip vertina galimą Lenkijos užsienio reikalų ministro Radoslawo Sikorskio (Radoslavo Sikorskio) kandidatavimą į NATO generalinio sekretoriaus postą.

REKLAMA

„R. Sikorskis - rimtas kandidatas. Vertiname jo pasiekimus, tačiau galutinį sprendimą bus galima priimti tik tada, kai bus žinomi visi kandidatai. Tačiau būtų gerai, kad NATO vadovu taptų žmogus iš mūsų regiono“ - sakė A.Kubilius.

Pasak agentūros „Reuters“, Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas gruodžio pabaigoje pranešė, kad Varšuva siūlo R. Sikorskio kandidatūrą į NATO generalinio sekretoriaus postą.

Neoficialiomis žiniomis, tarp kandidatų į NATO generalinio sekretoriaus pareigas taip pat yra minimi Kanados gynybos ministras Peteris MacKay (Piteris Makey) bei Danijos premjeras Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fogas Rasmusenas).

REKLAMA
REKLAMA

NATO generalinis sekretorius renkamas visų 26 šalių sutarimų. Procedūros, kaip bus renkamas naujasis Aljanso vadovas nėra tiksliai reglamentuotos. Manoma, kad jo kandidatūra turėtų būti pasiūlyta balandį Strasbūre-Kėlyje vyksiančio NATO šalių vadovų susitikimo metu, o darbą naujasis generalinis sekretorius turėtų pradėti iki rugpjūčio.

Šiuo metu kadenciją NATO generalinio sekretoriaus poste baigia Jaapas de Hoopas Schefferis (Japas de Hopas Scheferis), anksčiau vadovavęs Olandijos užsienio reikalų ministerijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų