REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisijai užkliuvo viešosios įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė – 2009“ (VEKS) gaunamų lėšų naudojimas. Ar jos teisingai skirstomos, vertins specialiai sukurta darbo grupė, kuriai vadovaus konservatorius (TS-LKD) Jurgis Razma.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo grupės vadovą ir Seimo Antikorupcijos pirmininką Kęstą Komskį labiausiai stebina tai, kad VEKS vadovai atsisako pateikti dokumentus, susijusius su lėšų naudojimu, net projekto steigėjams – Kultūros ministerijai ir Vilniaus miesto savivaldybei, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Neteikia informacijos


„Aiškinsimės visus jų lėšų naudojimus ir registruosime Seimo nutarimo projektą, kuriuo bus siūloma valstybės kontrolei atlikti lėšų panaudojimo auditą, - „Respublikai“ sakė J. Razma. - Jeigu tyrimas pradėtas, vadinasi, įtarimų dėl netinkamo lėšų naudojimo yra. Išvadas darysime, kai bent kiek pasistūmėsime tirdami“.

Pasak politiko, pirmasis darbo grupės žingsnis yra reikiamos informacijos gavimas. Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje paaiškėjo, kad tai nėra lengva. „Prisipažinsiu, kad mane sukrėtė komisijos pirmininko pasisakymas, kad negalime gauti jokios informacijos, - stebėjosi J. Razma. - VEKS pareiškė neteiksią jokios informacijos. Buvo liepta kreiptis į steigėjus, kurie, pasirodo, taip pat jos neturi. Kyla klausimas, kaip institucija, kuri naudoja daugybę mokesčių mokėtojų pinigų, gali pradėti aiškinti, kad jie neteiks informacijos. Tai yra negirdėtas įžūlumas“.

REKLAMA
REKLAMA

J. Razma teigė, kad vadovai, kurie neteikia informacijos steigėjams, t.y. Kultūros ministerijai ir Vilniaus miesto savivaldybei, turėtų nedelsiant būti keičiami. „Jei taip yra, tai čia yra pačių steigėjų apsileidimas“, - pabrėžė politikas.

A. Zuoko faktorius

Antikorupcijos komisijos pirmininkas K. Komskis taip pat abejoja dėl VEKS direktorės Elonos Bajorinienės kompetencijos. „Jeigu negausime per dvi dienas visos informacijos, kreipsimės į prokuratūrą, kad dokumentai būtų paimti, - žadėjo K. Komskis. - Manau, tai yra direktorės, kuri nebesupranta, ar dirba savo UAB, ar valstybinėje įstaigoje, nekompetencija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors darbo grupės narių sąrašuose yra ir pašalintojo VEKS tarybos pirmininko Artūro Zuoko pavardė, K. Komskio teigimu, politiko bus prašoma tyrime nedalyvauti. „Su komisijos pirmininko pavaduotoja Agne Bilotaite pasitarėme ir nusprendėme, kad prašysime A.Zuoko tyrime nedalyvauti, - kalbėjo K. Komskis. - A. Bilotaitė visada tyrime dalyvaus tiesiogiai ir žiūrės, kad A. Zuokas tikrai nedalyvautų“.

Tuo tarpu darbo grupės vadovas J. Razma nebuvo linkęs sureikšminti A. Zuoko dalyvavimo tyrime. „Šio fakto nesureikšminu, - sakė J. Razma. - Nors jis yra prisidėjęs prie tos institucijos steigimo, veiklos skaičiavimo, manau, bus galima viską aiškintis nenuėjus jo siūlomu vertinimo keliu, kurį jis gali pateikti kaip daugiau žinantis ir turintis išankstinius vertinimus. Nemanau, kad tai turės kokios nors reikšmės“.

Pats A. Zuokas po posėdžio nebuvo linkęs atvirauti ir nusprendė į telefono skambučius neatsiliepinėti.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų