REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausį „Sodros“ biudžeto deficitas sieks 260 mln. litų. Apie tai trečiadienį Seimo Socialinių reikalų komiteto narius informavo fondo direktorius Mindaugas Mikaila.

REKLAMA
REKLAMA

Jo duomenimis, per pirmąjį šių metų mėnesį planuojama surinkti 694 mln. litų, o išlaidos sieks 953 mln. litų.

REKLAMA

M.Mikailos teigimu, šiandien „Sodra“ į savo biudžetą yra surinkusi 97,5 mln. litų. Tačiau jis sakė nedramatizuojąs padėties, nes sausis ir vasaris - blogiausi „Sodrai“ mėnesiais.

Anot jo, pensijos kol kas nevėluoja ir nenumatoma, kad galėtų vėluoti.

„Vyriausybė pervedė pinigų, kad nesutriktų mokėjimas. Kitas trūkstamas lėšas stengiamės skolintis iš valstybės įstaigų ir bankų, bet skolinimasis - labai sunkus procesas“, - tvirtino M.Mikaila.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikdamas praėjusių metų finansinius rodiklius ,“Sodros“ direktorius teigė, kad surinkta 100 proc. planuotų pajamų, tačiau metų pabaigoje susidarė 1,209 mlrd. litų minusas dėl gerokai išaugusių išlaidų.

M.Mikailos teigimu, praėjusių metų pradžioje planuota, kad pensijos turėtų didėti vidutiniškai 70 litų, o padidėjo 110 litų.

„Antrasis padidinimas pareikalavo 320 mln. litų, nepriemokų dirbantiems pensininkams išmokėjimas kainavo 221 mln. litų. Nedarbingumo pašalpos atsiėjo 64 mln. papildomai, tėvystės ir motinystės pašalpos pareikalavo 341 mln. litų daugiau negu planuota“, - vardijo M.Mikaila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų