REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien Eurolygos rungtynėse Barselonoje bandys pasinaudoti paskutiniu šansu, kad įgyvendintų išsvajotąjį tikslą – iškovotų kelialapį į „Top-16“ etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Gintaro Krapiko auklėtiniai praėjusią savaitę nesugebėjo reikiamu taškų skirtumu įveikti Nansi „SLUC Basket“ ekipos iš Prancūzijos, todėl jų likimas tarptautinėse varžybose dabar priklauso ir nuo konkurentų.

REKLAMA

Norėdami žengti į kitą Eurolygos varžybų etapą žalgiriečiai privalo įveikti vos vieną kartą šį sezoną suklupusius „Barcelona“ krepšininkus ir tikėtis bent vieno iš pagrindinių varžovų – Sopoto „Asseco Prokom“ arba „SLUC Basket“ - nesėkmės paskutiniame ture.

Varžovų pagalbos nesitiki

„Šios rungtynės mūsų komandai labai svarbios. Norime įrodyti, kad žaisti Eurolygoje gali ne tik garsūs ir brangūs krepšininkai. Turime vienintelį šansą patekti į kitą etapą, jei bent vienu tašku nugalėsime ispanus. Toks ir yra mūsų tikslas“, – vakar prieš išvyką į Ispaniją oro uoste tikino G.Krapikas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją B grupės vietą dar praėjusiame ture užsitikrinusiems ispanams mačas su kauniečiais jau nieko nelems, tačiau G.Krapiko šis faktas nė kiek nenuramino.

„Būtų labai naivu tikėtis, jog toks klubas kaip „Barcelona“ savų žiūrovų akivaizdoje galvos, kaip pralaimėti „Žalgiriui“ ir padėti jam patekti į šešioliktuką. Jeigu patys nepasieksime pergalės, varžovai mums tikrai nepadės, – neabejojo Lietuvos čempionų strategas. – „Barcelona“ šį sezoną yra viena stipriausių Eurolygos komandų. Demonstruoja išties solidų ir pergalingą žaidimą".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo žalgiriečiai buvo priversti įsitikinti jau pirmajame rate. „Barcelona“ Kauno sporto halėje įtikinamai 75:60 įveikė lietuvius, kurie tik reguliariojo sezono pabaigoje atrado kelią į pergales.



Amerikietį keičia dubleris

Lemiamame mūšyje su katalonais „Žalgiriui“ negalės padėti Kaune daugiausiai problemų varžovams kėlęs amerikietis Lorenas Woodsas. Pirmose tarpusavio rungtynėse 18 taškų pelnęs ir 8 kamuolius atkovojęs vidurio puolėjas, pasak klubo atstovų, nespėjo išsigydyti po Naujųjų metų kankinti pradėjusios kelio traumos ir liko namie.

REKLAMA

Vienintelio ekipos legionieriaus vietą užėmė ir drauge su komanda į Ispaniją išskrido Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis 207 cm ūgio puolėjas Rokas Čepanonis. 19-metis kelionės išvakarėse buvo įregistruotas Eurolygos kovoms.

„Išsipildė svajonė, todėl labai jaudinuosi, - džiaugsmo neslėpė treniruotėse L.Woodsą laikinai pavadavęs R.Čepanonis. – Galėčiau padėti komandai, tačiau viskas priklausys nuo trenerio sprendimo“.

Jaunojo krepšininko iš vėžių neišmušė pirmadienį vakare pranešta žinia, kad jis su ekipa keliaus į Barseloną. „Keista, bet miegojau ramiai. Atsikėliau laiku ir net be žadintuvo“, – šypsojosi aukštaūgis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų