REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol bendrovės „Maxima LT“ vadovai sprendžia, ką daryti su miesto centre stūksančia buvusia Alytaus autobusų stotimi, apleistame pastate šeimininkauja valkatos ir vagys.

REKLAMA
REKLAMA

Pačiame Dzūkijos sostinės centre esantis buvusios autobusų stoties pastatas jau senokai tapęs vaiduokliu. Jame dieną naktį šmirinėja įtartinos žmogystos. Alytiškiai su nuostaba ir nerimu stebi, kaip nenaudojamas pastatas jų akyse virsta griuvėsiais. Vietoj langų stiklų ir aliuminio rėmų, durų, netgi sienų žioji kiaurymės. Buvusios stoties viduje - nuolaužų ir šiukšlių krūvos. Į griuvėsius ne tik nemalonu žiūrėti, bet ir baugu pro juos praeiti. Saugumo jausmo nesuteikia net priešais esantis Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Štai vakar vidurdienį du vyrai, nekreipdami dėmesio, kad kitoje gatvės pusėje esančiame pastate apstu policijos pareigūnų, ramiausiai plėšė iš grindų metalinius strypus. Paklausti, ar nebaisu taip atvirai vogti, kai šalia - policija, abu tvirtino, jog baisu. Tačiau, anot Aurimu prisistačiusio alytiškio, reikia kaip nors užsidirbti, nes valgyti norisi. Abu metalo „ieškotojai“ įsitikinę, kad nieko blogo nedaro, nes šis pastatas esą vis tiek netrukus bus nugriautas, o kol kas jie gali ir prasimaitinti, ir užuovėją rasti. Dieną nakvynės namuose, kur abu gyvena, būti neleidžiama. „Mes tik metalo likučius susirenkame, viską išvežė anksčiau čia dirbusios „brigados““, - pasakojo Aurimas.

REKLAMA
REKLAMA

Toks likimas vieną buvusių svarbiausių miesto statinių ištiko praėjusį rudenį, kai nutrūko miesto savivaldybės ir bendrovės „Maxima LT“ derybos dėl prekybos ir pramogų centro su integruota autobusų stotimi statybos šioje vietoje.

Anot policijos atstovės spaudai Simonos Ludavičiūtės, policijos patruliai ir savo iniciatyva, ir gavę miestiečių pranešimus ne kartą į komisariatą buvo atvesdinę savavališkus griovėjus, surašę jiems administracinių teisės pažeidimų protokolus, tačiau tokiomis priemonėmis griovimo ir vogimo darbų ne tik sustabdyti, bet net pristabdyti nepavyko. Siuntė raštus ir „Maximai LT“, bet nesulaukė nė vieno atsakymo, išskyrus paaiškinimus žodžiu, kad padaryta žala nedidelė. Pasak policijos, žala - tūkstantinė, tačiau įmonės savininkų pareigūnų nuomonė nedomina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miesto savivaldybė, susirūpinusi griuvėsiais miesto centre, taip pat ne kartą kreipėsi į bendrovę, kad pasirūpintų pastato priežiūra ir pateiktų techninės priežiūros dokumentus. Vilties, jog savavališki griovimo darbai ir vagystės pagaliau baigsis, suteikia praėjusią savaitę gautas „Maximos LT“ raštas, kuriame ji informuoja savivaldybę, kad šiuo metu ieškoma priimtiniausių būdų, kaip pagerinti pastato techninę būklę ir aplinką.

Rita Krušinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų