REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliacinis teismas atmetė žymaus karatisto skundą

Lietuvos apeliacinis teismas (AT) antradienį atmetė žymaus Lietuvos sportininko karatė meistro D. I., kuriam Šiaulių apygardos teismas už kontrabandos gabenimą buvo skyręs 23 tūkst. litų baudą, apeliacinį skundą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė AT atstovė spaudai Kristina Petrošienė, AT nuomone D. I. kaltė pirmosios instancijos teisme buvo įrodyta, o baudžiamojo proceso pažeidimų, kuriuos, pasak sportininko, padarė ikiteisminio tyrimo pareigūnai, nebuvo nustatyta. Šis sprendimas dar gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA

Apeliacinį skundą D.I. padavė nesutikęs su Šiaulių apygardos teismo sprendimu.

Sportininkas ir jo advokatas Stasys Zabita sausio pradžioje AT tvirtino, kad ikiteisminis tyrimas buvo atliktas pažeidžiant įstatymo normas. Apeliantas atkreipė dėmesį, kad jis visada savo dalyvavimą darant nusikaltimą neigė.

Pasak 29 metų karatisto, vienintelį kartą jis pripažino dalyvavęs vežant nelegalias cigaretes, kai Šiaulių pareigūnai prieš jį panaudojo psichologinį smurtą.

REKLAMA
REKLAMA

D.I. prašė AT jį išteisinti arba, jeigu AT nuspręstų, kad vyras vis dėlto kaltas, bent jau sumažinti bausmę, nes apeliantas yra žinomas sportininkas, jo asmenybė vertinama teigiamai, jo mokykloje treniruojasi socialiai remtini vaikai. Be to, pasak advokato, nuteistasis gauna minimalų atlyginimą.

Prokuroras Gintautas Gudžiūnas nesutiko su nuteistojo argumentais. Pasak jo, tyrimas buvo atliktas vadovaujantis įstatymų reikalavimais.

D. I. Šiaulių apygardos teismas už kontrabandos gabenimą nuteisė praėjusių metų spalio pabaigoje. Kartu su juo tuomet nuteisti ir 20-metis D.Puzaras bei 37 metų V. Kuodys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuteistuosius pareigūnai sulaikė 2006 m. birželį. Tuomet pasieniečių operatyvininkai Raseinių rajone sekė mikroautobusą „Volswagen Transporter“. Sustabdžius ir apieškojus automobilį, jame aptikta rusiškų cigarečių „Saint George Lights“ be banderolių. Iš viso autobuse rasta 61 cigarečių dėžė, jų vertė siekė daugiau nei 67 tūkst. litų. Mašiną vairavęs D.Puzaras buvo sulaikytas.

Taip pat teisėsaugininkai sulaikė mikroautobusą lydėjusį automobilį „Volkswagen Golf“. Juo važiavę D. I. ir V. Kuodys taip pat buvo sulaikyti.

REKLAMA

Šiaulių apygardos teismas trijulę pripažino kaltais. D. Puzarui skirta daugiau nei 10 tūkst. litų bauda, D. I. ir V. Kuodžiui - baudos po beveik 23 tūkst. litų.

D. I. 2007 metais Lietuvos neolimpinio komiteto surengtuose rinkimuose buvo išrinktas geriausiu neolimpinių sporto šakų atstovu. Tais pačiais metais jis tapo planetos karatė kiokušin pirmenybių vicečempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų