REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį ryte Los Andžele baigėsi „Auksinių gaublių“ premijos įteikimo ceremonija. Pagrindinėje – geriausio metų filmo – nominacijoje laimėtoju tapo filmas „Lūšnynų milijonierius“ („Slumdog Millionaire“).

REKLAMA
REKLAMA

Šis filmas iš viso gavo keturis „Auksinius gaublius“: už geriausią režisūrą (Danny Boyle), geriausią scenarijų (Simon Beaufoy) ir geriausią muziką (A. R. Rahmanas)

REKLAMA

D. Boyle filmas sukurtas pagal Indijos rašytojo Vikas Swapuro romaną, kuriama pasakojama 18-mečio vaikino iš vargingiausio Bombėjaus rajono istorija. Herojus patenka į paskutinį TV šou „Kas taps milijonieriumi“ etapą, o vėliau, dėl įtarimų sukčiavimu, areštuotas.

Šioje nominacijoje su „Lūšnynų milijonieriumi“ konkuravo „Skaitovas“ (lThe Reader“), „Mįslinga Bendžamino Batono istorija“ („The Curious Case of Benjamin Button“), „Frostas prieš Niksoną“ („Frost/Nixon“) ir „Permainų kelias“ („Revolutionary Road“).

REKLAMA
REKLAMA

Nominacijoje „Geriausia komedija/miuziklas“ „Auksinį gaublį“ gavo Woody Alleno filmas „Viki, Kristina, Barselona“ („Vicky Cristina Barcelona“).

Geriausiu aktoriumi pripažintas Mickey Rourke už vaidmenį filme „Imtynininkas“ („Wrestler“), o geriausia aktore Kate Winslet, suvaidinusi filme „Permainų kelias“. Ji taip pat gavo „Gaublį“ už antro plano vaidmenį filme „Skaitovas“.

Geriausiu komedijiniu aktoriumi pripažintas Colinas Farrellas už vaidmenį filme „Briugėje“ („In Bruges“), to paties žanro geriausia aktore tapo Sally Hawkins (filmas „Nerūpestingoji“ („Happy-Go-Lucky“)).

Ši „Auksinių gaublių“ ceremonija buvo 66-oji. Premijas skiria Užsienio spaudos Holivudo asociacija, kurios nariai yra apie 100 žurnalistų, rašančių apie Holivudo produkciją užsienio spaudoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų