REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papildomos išmokos 2008-aisiais neaplenkė ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos: jos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus įsakymu arti šimtui iš 380 darbuotojų išmokėta 130 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia, Vilniuje tokioms išmokoms nepagailėta ir 2 mln. litų. Sostinės meras Juozas Imbrasas aiškino, neva šie pinigai bus grąžinti į biudžetą sumažinus tarnautojams algas.

REKLAMA

Jos bus tikrai sumažintos uostamiestyje - tai „Vakarų ekspresui“ patvirtino savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjos pavaduotoja Rūta Kambaraitė.

A. Každailevičius pernai priedus išmokėjo už sutaupyto biudžeto lėšas, mat administracijoje buvo laisvų etatų, darbuotojai sirgo.

Pernai priėmus naują Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių įstatymą, nuo šių metų taip elgtis nebebus galima. Sutaupytos lėšos turės būti panaudotos nebent padengti įsiskolinimams.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas direktoriaus poelgį Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius tik pasakė, kad iš moralinės pusės taip vienašališkai, nepasitarus, elgtis nereikėtų.

A. Každailevičiaus teigimu, išmokos buvo gerokai mažesnės, nei pernai - priedai prie algų siekė apie 20 proc. Neva 2007-aisiais šios sumos buvo didesnės ir siekė iki 60 proc.

Priemokos darbuotojams buvo skirtos už papildomą darbą ir kolegų pavadavimą.

Žinia, artėjant sunkmečiui Vyriausybės rekomendacijos neskirti priemokų nepaisė daugybė valstybinių ir municipalinių institucijų vadovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos, kaip ir kitų miestų savivaldybė metus pradėjo skolose: nuo pernai metų biudžeto atsilikta arti 18 mln. Tačiau pernai surinkta 28 mln. litų daugiau nei 2007-aisiais. Žiurkės metais tradiciškai nebuvo pastebimas Gyventojų pajamų mokesčio surinkimo augimas, itin vangiai vyko žemės aukcionai. Savivaldybė yra kamuojama ir kreditorinių įsipareigojimų.

Jiems taupyti nereikia

•    Buvęs Klaipėdos apskrities viršininkas savo pavaldiniams pernai skyrė iki 80 proc. mėnesinio uždarbio dydžio siekusias premijas.

•    Vyriausybės kanclerio Valdemaro Sarapino sprendimu praėjusių metų gruodį skirtos po daugiau nei 4 tūkst. litų premijos 25 kanceliarijos darbuotojams. Iš viso priedams mokėti iš darbo užmokesčio fondo atseikėta 103 tūkst. litų.

•    Nepaisydami raginimų veržtis diržus, kai kurie teismai 2008 metų pabaigoje išsimokėjo tūkstantines vienkartines priemokas teisėjams ir teisėjų padėjėjams. Kai kuriems teisėjams mokėtos priemokos siekė beveik po 8 tūkstančius litų. Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai pasidalino per 143 tūkst., Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai - daugiau kaip 177 tūkst., Kauno apygardos administracinio teismo teisėjai - per 58 tūkst. litų.

•    Vadinamojo tryliktojo atlyginimo traukai praėjusių metų pabaigoje neatsispyrė ir Valstybinė sienos apsaugos tarnyba.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų