REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilkaviškio rajono savivaldybės taryba, baigiantis praėjusiems metams, patvirtino didesnę vaiko maitinimo normą  lopšeliuose, darželiuose bei ikimokyklinėse grupėse ir pritarė, kad darbuotojai gali pietauti už tą pačią kainą, kaip ir mažamečiai vaikai. Tarybos sprendimu darbuotojai už pietus mokės tik 3,38 lito. Už tiek pietauja 3-7 metų vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šių metų sausio 1 d. vaikų dienos maitinimo norma lopšelio grupėse išaugo nuo 4,55 lito iki 6,36 lito, darželio ir ikimokyklinėse ugdymo grupėse - nuo 5,15 lito iki 6,76 lito. Pusė dienos normai numatytų pinigų atsieina pietūs. Ikimokyklinių įstaigų vadovai aiškina vadovavęsi Statistikos departamento maisto produktų kainų nustatytais pokyčiais per praėjusius pusantrų metų. Paskutinį kartą vaiko dienos maitinimo normą Vilkaviškio taryba nustatė 2007 m. gegužės mėnesį.

REKLAMA

„Suprantama, kad vaikų maitinimosi norma didėja augant produktų kainai, bet nesuprantama, kodėl turime pritarti, kad darbuotojai už pietus gali mokėti tiek pat, kiek ir vaikai. Tai yra negarbinga. Pabandykite papietauti už 3 litus Vilkaviškyje. Turėtų mažiausiai 5 litus mokėti. Klausimas keliamas ne taip. Galbūt vaikų tėvai net nėra informuoti, kad darbuotojai už maistą tiek temoka“, - piktinosi Vilkaviškio sav. tarybos narys Gintautas Plečkaitis. Bet dauguma tarybos narių nesistebėjo: „Jeigu žmogus yra sotus suvalgęs vaikišką porciją, jo negali priversti valgyti antra tiek“.

REKLAMA
REKLAMA

„Respublikos“ kalbinta vieno didžiausių Vilkaviškyje lopšelio-darželio „Buratinas“ direktorė Danutė Žilinskienė tvirtino nesulaukusi nei tėvų reakcijos į maitinimo kainos padidėjimą, nei priekaištų, kad darbuotojai pietauja už tokią pat kainą, kaip ir vaikai. „Ne visi darbuotojai ir nori vaikų maisto. Įstaigos pietus valgo apie pusė darželio darbuotojų, tie, kurie dirba visą dieną. Kitiems tiesiog liepiame susimokėti, juk neįtikėtina, kad virtuvės darbuotojos išsiverčia nepavalgiusios. Už pietus susimoka darželio auklėtojos, jos turi su vaikais pietauti, kad mokytų vaikus maitinimosi įgūdžių, kultūros“, - kalbėjo direktorė.



Info

Už lopšelio grupę lankantį vaiką vilkaviškiečiai vidutiniškai mokėjo 91-100 Lt, padidinus maitinimo kainą mokės 133 litus, darželio ir ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtinio išlaikymas padidėjo nuo 81-108 litų iki 142 litų, savaitinio specialiojo ugdymo grupėse - nuo 152 litų iki 163 litų.



Dalia BYČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų