REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuos 40 mlrd. litų, kurie Lietuvai bus skirti iš įvairių Europos Sąjungos fondų, verslas suvalgys, teigia Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos (LVDK) generalinis direktorius Danas Arlauskas. Anot jo, sunku pasakyti, kiek pinigų reikia šalies verslui atkurti ir įsukti jo smagratį po dabartinio ekonomikos sulėtėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, verslą pakirto nesuprantami kai kurie naujos valdžios sprendimai dėl mokesčių, nes, juos sąžiningai sumokėjus, verslininkui liktų minusas, tad tokius per naktį priimtus nutarimus, LVDK vadovo nuomone, reikia kuo greičiau keisti. Kaip ir absurdišką norą apsaugoti šalies maisto pramonę, įvedant kasos aparatus turgaus prekiautojams.

REKLAMA

„Bandymas ne naujas, bet kaip galima kalbėti, kad kontrabanda neva eina iš Lenkijos, kai esame vienoje rinkoje. Taip galbūt kažkas nusišnekėjo ar ne tokį terminas, bet mąstymo būdas nesuprantamas, nes turi būti einama konkurencijos keliu“, - Eltai sakė D.Arlauskas. Jo įsitikinimu, reikia remti mažas parduotuves ir ieškoti kitų būdų, kaip išlyginti sąlygas mūsų mėsos gamintojams bent su artimiausių kaimynų.

Dėl pavasarį apie 1 mlrd. litų galimos paramos ir kreditų verslui, pasak D.Arlausko, su ūkio ministru jau aptartos nuostatos, kaip ši parama būtų skirstoma. Sutarta, kad paleidus finansavimo mechanizmą verslininkų atstovai įsijungs į darbo grupę, taip pat atstovaus ir kitose darbo grupėse.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto LVDK vadovas pažymėjo, jog verslui neužtenka vien pinigų, o turi būti sudarytos ir sąlygos eksportui skatinti, inovacijoms diegti, investuoti pelną į modernias technologijas ir pan.

Pirmąjį savo oficialų susitikimą su ūkio ministru Dainiumi Kreiviu penktadienį D.Arlauskas įvertino labai palankiai. Esą tai pirmas ūkio ministras, kuris kalbėjo žmogiška kalba, be to, nebijo kalbėti aštriomis temomis, nes pats atėjo iš verslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų