REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šeštadienį vidurdienį startuos tradicinis tarptautinis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas žuvusiems už Lietuvos laisvę kovotojams atminti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė KAM, aštuonioliktąjį kartą sostinės gatvėmis vyksiančiame bėgime dalyvaus visų šalies regionų atstovai, svečiai iš užsienio. Bėgime taip pat startuos kariai iš Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokyklos, Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono, motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“, Generolo leitenanto Motiejaus Pečiulionio arsenalo, Krašto apsaugos savanorių pajėgų. Kaip ir kiekvienais metais bėgime dalyvaus ir Lietuvos šaulių sąjungos atstovai.

Bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ pirmą kartą buvo surengtas 1992 metais ir vyksta kasmet.

REKLAMA

Prieš bėgimą, kuris startuos nuo Antakalnio kapinių, renginio dalyviai pagerbs žuvusiųjų už Lietuvos laisvę kovotojų atminimą - prie Laisvės gynėjų kapų bus surengta gėlių padėjimo ceremonija.

Devynių kilometrų ilgio bėgimo finišas - prie Televizijos bokšto. Bėgimo trasa nusidrieks Kuosų, Jūratės, L.Sapiegos, Antakalnio, Šeimyniškių gatvėmis, Konstitucijos prospektu, Narbuto gatve, Laisvės prospektu, L.Asanavičiūtės, A.Kavoliuko, Sausio 13-osios gatvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai bėgime dalyvauja apie 3000 asmenų. Iki šiol gausiausias dalyvių skaičiumi buvo 2001 m. vykęs bėgimas - į jį buvo susirinkę 3503 dalyviai.

Bėgimą organizuoja Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija kartu su Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomene ir Vilniaus miesto Kūno kultūros ir sporto skyriumi, taip pat AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Kūno kultūros ir sporto departamentas, Lietuvos asociacija „Sportas visiems“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų