REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos ekonomika atsidūrė „laisvojo kritimo“ stadijoje. Nauji pramonės užsakymai šalyje lapkričio mėnesį krito 6 proc., o spalį kritimas sudarė 6,3 procentus.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginus praėjusių metų lapkritį ir 2007 metų lapkritį pramonės užsakymų lygis sumažėjo net 24 procentais. Tai rodo, kad bėdų turi ne tik Vokietija bet ir visa likusi Europa. „Danske Bank“ analitikai teigia, kad tokių dramatiškų skaičių Vokietijos ekonomikoje nebuvo nuo 1962 metų kuomet buvo pradėti skaičiuoti duomenys. Panašūs skaičiai buvo tik 1993 bei 1973/74 metais.

REKLAMA

Vokietijos pramonė pradėjo leistis nuo labai aukšto lygio, tačiau dabar šis kritimas jau tapo krachu. Vokietija, būdama viena iš pasaulio eksporto lyderių, labai jaučia viso pasaulio ekonominį nuosmukį. Visos eksporto rinkos patiria finansinę ir ekonominę krizę bei turi žymią įtaką Vokietijos eksportuotojams.

„Danske Bank“ analitikai teigia, kad Europos Centrinis bankas artimiausiame savo susirinkime bus priverstas mažinti palūkanų normas 50 bazinių punktų, o vasario ir kovo mėnesiais dar po 25 punktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų