REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kupiškio rajone, Skapiškio seniūnijos Laukelių miške, Vokietijos pilietis ketvirtadienį nušovė lūšies jauniklį.

REKLAMA
REKLAMA

Lūšis yra įrašyta į Lietuvos raudonąją knygą.

Aplinkos ministerija pranešė, kad už neteisėtai sunaikintą retą gyvūną medžiotojui pateiktas 19 tūkst. 570 litų ieškinys už gamtai padarytą žalą ir skirta 700 litų administracinė bauda.

REKLAMA

Incidentas įvyko vidurdienį Kupiškio urėdijos profesionalios medžioklės plotuose organizuotoje medžioklėje.

Kaip BNS penktadienį sakė Kupiškio miškų urėdas Dainius Stonkus, tądien buvo leista šaudyti šernus, vilkus, lapes ir usūrinius šunis. Prieš keliaudami į mišką šauliai kaip visada buvo supažindinti su šiuo leidžiamų medžioti žvėrių sąrašu, tačiau vienas iš aštuonių medžioklėje dalyvavusių Vokietijos piliečių jo nepaisė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis (lūšį nušovęs Vokietijos pilietis - BNS) turėjo aiškiai matyti, ką šauna - kiekvienas medžiotojas turi aiškiai matyti taikinį. O jis padarė klaidą - matydamas, kad yra netinkamas žvėris, vis tiek neatsakingai paleido šūvį“, - sakė D.Stonkus.

Pasak urėdo, prarastas lūšies jauniklis - didelė netektis. Miškininkai nesupranta, iš kur nedideliame miškelyje atsirado paprastai tankmėse besislepiantis retas žvėris.

„Anksčiau buvom darę apskaitą, tai išvis nebuvo rasta (lūšių urėdijoje - BNS). Laukelių miškas, kur ji sumedžiota, yra labai nedidelis miško masyvas, tokiuose šiaip nesilaiko niekas. Iš kur jos ten išlindo, tai čia jau ir patyrę seni darbuotojai trauko pečiais, sako, neįtikėtina, kad taip atsitiko“, - BNS pasakojo urėdas.

Įvykio tyrimas tęsiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų