REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės programą įgyvendinantis aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas bus kviečiamas į Seimą pasiaiškinti dėl viešai išsakytų teiginių ir lūkesčių, prieštaraujančių Vyriausybės programai.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę duodamas interviu Lietuvos radijo ir televizijos naujienų svetainei buvęs statybų įmonės vadovas, dabar - aplinkos ministras G.Kazlauskas savo buvusiems kolegoms pasiuntė padrąsinančią žinią: nelegaliai pastatyti statiniai gali likti, kur stovėję.

REKLAMA

„Nugriovus gamtai žalą padariusį statinį, gamtos neatkursime. Manau, nelegalus statinys iš esmės gali būti, kur yra“, - užsiminė ministras. G.Kazlausko vertinimu, nelegalių statinių griovimas gali per brangiai kainuoti mokesčių mokėtojams, todėl juos labiau apsimoka palikti.

Šios naujojo aplinkos ministro mintys apstulbino Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narę Aureliją Stancikienę, parlamente kuruojančią statybų, urbanistikos, teritorijų planavimo reikalus. „Tokių pareiškimų netoleruosiu. Ministro pozicija yra dvilypė ir parodo jo, kaip specialisto, didelę kompetencijos stoką. Jei ministras, kurio ministerijai pavaldi ši sritis, sako, kad tokių statybų neįmanoma sužiūrėti, tada jis, be abejo, tik skatina nelegalius statytojus“, - kalbėjo parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji paprieštaravo G.Kazlausko žodžiams ir patikslino, jog gamtai padarytą žalą iš tiesų galima ištaisyti. „Šnekėkime ne vien apie gamtai, bet ir kraštovaizdžiui bei bendrajai vertei daromą žalą. Nugriovus pastatus iškart bus atitaisyta kraštovaizdžiui padaryta žala. Be to, visi ministrai kalba apie nuostolius, kuriuos valstybė patirtų mokėdama kompensacijas už griaunamus statinius. Bet apskritai kodėl reikia kompensuoti? Tegul atsako pareigūnai, kurie savo parašais patvirtino sprendimus!“ - stebėjosi A.Stancikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža to, G.Kazlausko pastabos prieštarauja Vyriausybės programai. Valdančiosios koalicijos ministrų kabinetas yra sutaręs nustatyti, kad statybų tvarkos pažeidėjai patys atlygintų padarytą žalą. Vyriausybė žada griežtas sankcijas už neteisėtas statybas visiems jas palaiminusiems asmenims, taip pat ketina teisės aktais palengvinti teismų darbą ir paskubinti teisminius procesus.

„Reikalausiu, kad kitą savaitę ministras atvyktų į Aplinkos apsaugos komitetą pasiaiškinti, ką reiškia jo teiginiai. Teisinėje valstybėje tai nesuvokiama“, - LŽ teigė A.Stancikienė.

Primename, kad G.Kazlauskas į aplinkos ministrus buvo paskirtas per itin trumpą laiką. Prezidentas dekretą dėl naujos Vyriausybės ir sykiu buvusio „Merko statybos“ vadovo patvirtinimo ministru pasirašė praėjus vos dienai po šios kandidatūros pateikimo.

Marijus Širvinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų