REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos Centrinėje Europoje vadovas Christophas Rosenbergas (Kristofas Rozenbergas) paneigė pranešimus, neva jis sakęs, kad Lietuvai gali prireikti tarptautinės finansinės paramos.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš kalbėjau su Ch.Rosenbergu ir jis teigia to nesakęs - tai yra naujienų agentūros „Bloomberg“ jo pasakytų žodžių interpretacija. Aš taip pat kalbėjau su TVF misijos Lietuvoje vadove Catriona Purfield (Katriona Perfild - BNS) - jie labai atsiprašo ir yra pasiruošę, reikalui esant, paneigti šį pranešimą“, - BNS sakė premjero patarėjas Mindaugas Majauskas.

Tai BNS patvirtino ir Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas.

REKLAMA

Pasak „Bloomberg“, Ch.Rosenbergas pareiškė, kad Lietuva gali tapti kita po Latvijos Rytų Europos šalimi, kuriai prireiks tarptautinės paramos.

„Lietuvos padėtis yra sudėtingesnė nei Estijos“, - cituoja Ch.Rosenbergą „Bloomberg“. Pasak jo, esą Estija yra mažiausiai pažeidžiama iš visų Baltijos valstybių.

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį pareiškė, kad Vyriausybė kol kas neplanuoja skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo, tačiau ar finansinės paramos gali prireikti ateityje, jis neprognozuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Centrinio banko vadovas Reinoldijus Šarkinas taip pat pareiškė, kad Lietuvai šiuo metu tikrai nereikia tarptautinės finansinės paramos. Tačiau jis neatmeta galimybės, kad ateityje, jei šalies ekonomikos augimas smarkiai smuktų ir biudžetas negautų pajamų, šaliai tektų skolintis.

Latvijai praėjusį mėnesį TVF suteikė 1,7 mlrd. eurų (5,9 mlrd. litų) paskolą, o bendra tarptautinė finansinė parama šaliai 2009-2011 metais sieks 7,5 mlrd. eurų (25,9 mlrd. litų).

TVF misijos vadovė Catriona Purfield (Katriona Perfild) pernai gruodį Vilniuje pareiškė, kad Lietuvai nėra būtinybės skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų