REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Juozas Imbrasas ketvirtadienį tvirtino grąžinsiantis į miesto savivaldybės biudžetą 2 mln. litų, kurie gruodžio pabaigoje buvo išmokėti savivaldybės darbuotojams kaip premijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas teisėta, bet žvelgiant iš šios dienos situacijos, mano požiūriu, neteisinga. (...) Mano pareiga kaip mero yra padaryti viską, kad metų bėgyje tie 2 milijonai į biudžetą būtų grąžinti“, - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė J. Imbrasas.

REKLAMA

Jis negalėjo įvardyti, kur konkrečiai ruošiamasi rasti 2 mln. litų išmokoms kompensuoti ir kieno sąskaita jie bus sukaupti.

„Tai gali būti keli šaltiniai bet kokiam biudžete, ar tai būtų Vilniaus, kuris šiemet sieks 1 mlrd 126 mln litų. (...) Kažkuriuos subjektus teks stabdyti, kažką reiks apkarpyti“, - kalbėjo J.Imbrasas.

Pasak mero, išmokas paskirstė savivaldybės administracija, jis pats nieko nepasirašęs.

Vilniaus savivaldybės Finansų departamento direktorius Edmundas Kačkus trečiadienį BNS patvirtino, kad labiausiai šalyje prasiskolinusi savivaldybė praėjusių metų pabaigoje pamalonino darbuotojus premijomis, kurioms atseikėta suma siekia apie 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Kačkaus, vienkartines išmokas gavo ne vadovai, o žemesnės grandies savivaldybės darbuotojai, kuriuos esą reikėjo paskatinti už didelį krūvį.

Meras savo ruožtu tikino priedo negavęs, be to, atsisakęs reprezentacijai skirtų lėšų ir mažai besinaudojantis tarnybiniu automobiliu. Anot jo, priedų išsimokėjimas mažiau smerktinas dėl to, kad didžioji dalis vadinamaisiais „tryliktais atlyginimais“ pamalonintų darbuotojų buvo mažiausiai uždirbantys.

„Man neužrašė buhalterija, bet būčiau ir neėmęs. Man ir nepriklauso pagal mūsų vidaus dokumentus. Šioks toks palengvinimas - kad daugiausia pinigų nuėjo mažiausiai apmokamiems žmonėms, didžioji dalis yra, kurie po 1300 litų gauna. Jie buvo atėję pas mane verkdami, sako, „mere, mes pragyvent negalime, mus vadina valdininkais, sako, kad mes labai turtingi“, - kalbėjo J. Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tūkstantis savivaldybės darbuotojų gavo priedus, siekiančius nuo 500 iki keleto tūkstančių litų. Išmokos skyrėsi priklausomai nuo darbo stažo ir pareigų.

Finansų ministerijos duomenimis, Vilniaus miesto savivaldybė - labiausiai prasiskolinusi Lietuvoje. Jos skolos praėjusių metų spalį siekė daugiau kaip 361 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų