REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trijų menininkų parodoje – ignoruojamų reiškinių analizė

Sausio 14 d. startuoja ilgalaikis tarpdisciplininis projektas ARTscape, kuris per metus vilniečiams bei miesto svečiams pristatys esamų ir būsimų Europos kultūros sostinių savičiausius vaizduojamojo meno, muzikos ir kino atstovus bei jų kūrinius. Šį projektą rengia trys ilgametę kultūrinių renginių organizavimo patirtį turinčios institucijos – galerija „Vartai“, „Kino Pavasaris“ bei „Vilnius Jazz“.

REKLAMA
REKLAMA

Viduržiemis skirtas šiauriausiai Europos šaliai – Suomijai, kurios šiuolaikinio meno sceną atstovaus Eemil Karila bei jau lietuvių meno publikai pažįstama Aurora Reinhard. Prie šių menininkų neatsitiktinai atsidūrė lietuvių menininkė Jurga Barilaitė, kadangi visų trijų menininkų pristatomi darbai nagrinėja nepastebimus arba sąmoningai ar nesąmoningai ignoruojamus reiškinius.

REKLAMA

Eemil Karila (g. 1978) siekia vizualiai išryškinti nepastebimus visuomenės reiškinius, kurdamas netikras reklamas, imigrantų chorus ar muziejų valytojas paversdamas tapytojomis.  Savo kūriniais suomių menininkas mėgina per objektyvią perspektyvą žvelgti į kasdieninį gyvenimą ir nepastebimai mus valdančias struktūras. Vilniuje jis pristatys projektą “Matoma/nematoma”(Seen/Unseen), kuriame apverčiama įprasta meno pasaulio hierarchija bei išryškinama nematoma meno institucijų veiklos pusė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Aurora Reinhard (g.1975) kūrybą sudaro fotografijos, video, performansai ir objektai. Svarbiausios jos darbų temos yra lytis, seksualumas ir jo reprezentacija bei įvairūs tabu. Savo paveikumu šie darbai jau užkariavo Liudwigo Muziejaus (Kelnas) bei Fridercianum (Kaselis) sales. Kultūros sostinės gyventojams bei svečiams ši suomių menininkė parodys ne tik provokuojančią fotografijų seriją „Erzintoja“ (Teaser), bet ir keletą video darbų („Įkvėpti iškvėpti“ / Inhale exhale), kuriuose vos pastebimai judantys įprasti buityje daiktai žiūrovo emocijų amplitudę išplečia nuo juoko iki nejaukumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drauge su šiais menininkais bus pristatoma ir lietuvių menininkė Jurga Barilaitė, labiausiai žinoma kaip intriguojančių video instaliacijų kūrėja. Šiame projekte ji taip pat ketina pristatyti video darbą, kuriame iš pradžių nepastebimi paviršiaus elementai žiūrovų akyse ima įgauti konkrečius pavidalus.

Paroda „Vartų“ galerijoje veiks iki vasario 14 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų