REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius, sausio 8 d. (BNS). Gruodžio mėnesį valstybės biudžetas negavo 180 mln. litų planuotų pajamų, ketvirtadienį pranešė finansų ministras Algirdas Šemeta. Jo teigimu, metų rezultatas yra „pakankamai neblogas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Gruodžio mėnesio planas, kaip aš jau minėjau ne kartą, buvo pakankamai didelis, tai natūralu, kad pajamų planas buvo neįvykdytas. Surinkta apie 180 mln. litų mažiau negu buvo numatyta. Metus mes baigėme, kaip premjeras mėgsta sakyti, su santūriu optimizmu“, - žurnalistams po pasitarimo Vyriausybėje dėl strateginio valdymo reformos salė A. Šemeta.

REKLAMA

Jo teigimu, metų pabaigoje valstybė sumažino įsipareigojimus verslui, tačiau jų dar liko apie 0,5 mlrd. litų.

„Įsipareigojimus verslui sugebėjome labai smarkiai sumažinti - bendra įsipareigojimų suma iš nacionalinio biudžeto liko apie pusę milijardo litų, tačiau didžioji tos sumos dalis yra pereinantys įsipareigojimai, o tie, kurių neįvykdžius metų pabaigoje asignavimai prapuola - tokių įsipareigojimų beliko tik 68 mln. litų“, - kalbėjo finansų ministras.

Jis dar kartą pabrėžė, kad ryžtingi Vyriausybės žingsniai priimant krizės įveikimo planą leido Vyriausybei pasiskolinti, nes iki tol skolinimasis buvo visiškai sutrikęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų