REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime nariai Dalia Kuodytė ir Vytautas Grubliauskas kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl kelių radikalias kairiąsias politines pažiūras skleidžiančių interneto tinklalapių veiklos ištyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį paskelbtame pranešime Seimo nariai prašo VSD vadovą Povilą Malakauską išsiaiškinti, ar interneto puslapiai anarchija.lt, pokaris.info, lithuania.left.ru ir labaslietuva.blogspot.com nepažeidžia Lietuvos įstatymų.

REKLAMA

D. Kuodytė BNS sakė, kad minėtose svetainėse „galima įžvelgti dalykų, kuriuose yra šmeižiama tiek Lietuvos valstybė, tiek klastojama istorija“.

„Tuo pačiu yra ir dezinformuojami žmonės, ypač jauni žmonės apie dalykus, kurie sudaro pamatines valstybės vertybes (...) Aš nežinau, ar Lietuvoje gali būti toleruojami kraštutiniai komunistinių idėjų propaguotojai ir jiems atstovaujantys tinklapiai.

Man regis, jau senokai pasakėme, kad šitos ideologijos propagavimas yra nepriimtinas Lietuvoje“, - teigė Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalės nuomone, VSD turėtų ištirti ir įvertinti šių portalų veiklą ir radusi įstatymų pažeidimų išsiaškinti jų kūrėjus. Kaip vieną iš galimų priemonių Seimo narė nurodė ir tinklalapių uždarymą.

„Tie portalai yra anoniminiai, kai kurie iš jų yra registruoti ne Lietuvoje, ir ta informacija yra iš tiesų šmeižikiška tiek Lietuvos valstybės, tiek Lietuvos istorijos atžvilgiu. Vargu, ar tai gali būti toleruotina“, - tvirtino D.Kuodytė.

VSD spaudos atstovas Vytautas Makauskas BNS patvirtino, kad toks Seimo narių kreipimąsis jau gautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interneto tinklalapio pokaris.info tituliniame puslapyje šlovinama komunistų kova prieš partizanus. Publikacijose teigiamai atsiliepiama apie Lietuvos okupaciją ir komunistinį režimą, o už Lietuvos laisvę kovoję partizanai apibūdinami kaip banditai, teroristai ir žudikai.

Tinklalapyje lithuania.left.ru, skirtame propaguoti marksistines idėjas, skelbiama, kad portalas sukurtas bendradarbiaujant su Rusijos kairiuoju internetiniu savaitraščiu Left.ru, kurio serveryje ir patalpintas lietuvių portalas.

Interneto puslapyje labaslietuva.blogspot.com, kurio kūrėjas tituliniame puslapyje patalpino komentarą, esą tai bene labiausiai rasistinis tinklaraštis Lietuvoje, reiškiama teigiama nuomonė Sovietų Sąjungos vykdytą okupacinę politiką bei nevengiant necenzūrinių žodžių keikiami ir Lietuvos, ir užsienio politikai, visuomenės veikėjai.

Anarchija.lt tinklalapyje atskleidžiamos anarchistinio pobūdžio idėjos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų