REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narės Ingridos Valinskienės komandiruotė į Paryžių sulaukė parlamento etikos sargų dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Etikos ir procedūrų komisijos vadovui socialdemokratui Algimantui Salamakinui užkliuvo tai, jog I.Valinskienė į delegacijos sudėtį įrašyta kaip Seimo narė, nors, Seimo pirmininko sekretoriato atstovų tvirtinimu, į Paryžių ji vyksta kaip parlamento vadovo sutuoktinė.

REKLAMA

„Komisija aiškinsis situaciją, nes jei ji vyksta kaip sutuoktinė, jei Seimo pirmininkas mano, kad pagal protokolą to reikia, taip ir turi būti įrašyta delegacijoje. Nes jei ji į visas keliones su Seimo pirmininku vyks kaip Seimo narė, komitetas bankrutuos“, - BNS sakė A. Salamakinas.

Seimo valdyba trečiadienį priėmė sprendimą, kuriuo patvirtino delegacijos į Prancūzijoje vasario 26-28 dienomis vyksiančią Europos Sąjungos parlamentų vadovų konferenciją sudėtį.

REKLAMA
REKLAMA

Drauge su Seimo pirmininku Arūnu Valinsku į Paryžių vyksta ir jo sutuoktinė I. Valinskienė, vienintelė parlamentarė delegacijos sudėtyje.

Dar į Paryžių vyksta Seimo kancleris Gintautas Vilkelis, parlamento vadovo atstovė spaudai Indrė Viržintė, Seimo kanceliarijos Tarptautinių ryšių departamento direktorė Sigita Trainauskienė, vertimų skyriaus atstovė bei parlamento vadovą saugantis Vadovybės apsaugos departamento darbuotojas.

Delegacijos komandiruotė į Paryžių atsieis 23 tūkst. 477 litus.

Seimo narių užsienio komandiruočių tvirtinimo tvarka numato, jog Seimo nario komandiruotei pritarimą teikia komitetas, kurio narys jis yra, teikime nurodydamas komandiruotės lėšų šaltinį. Seimo valdyba sprendimą dėl Seimo narių komandiruotės priima atsižvelgdama į komiteto teikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau I. Valinskienės komandiruotė trečiadienį patvirtinta be Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK), kurio narė ji yra, teikimo.

„Komitete dėl I. Valinskienės komandiruotės nėra svarstyta, nes nebuvo kreiptasi. Aš manyčiau, gal tiesiog nauji parlamentarai dar nėra įsisavinę vykimo į komandiruotes tvarkos“, - BNS sakė SRDK vadovas konservatorius Donatas Jankauskas.

Seimo pirmininko pavaduotoja, opozicinės Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė sakė valdybos posėdyje supratusi, jog I. Valinskienė į Paryžių vyksta kaip parlamento vadovo sutuoktinė.

REKLAMA



„Aš supratau, kad I. Valinskienė vyksta kaip Seimo pirmininko žmona, tik nustebau, kad delegacijos sudėtyje ji įrašyta ne kaip sutuoktinė, o kaip Seimo narė“, - BNS sakė V. Baltraitienė.

Tačiau Seimo valdybai buvo pateiktas tik parlamento vadovui adresuotas kvietimas bei programa, tuo tarpu nei kvietimas lydinčiajam asmeniui, nei jo programa raštu pateikti nebuvo.

Seimo pirmininko sekretoriato vadovės Nemiros Pumprickaitės teigimu, dokumentai valdybai nepateikti, o I.Valinskienė į delegacijos sudėtį įrašyta kaip parlamentarė, o ne lydinti sutuoktinė, dėl skubos, esą siekiant palankesne kaina nupirkti bilietus.

REKLAMA

„I. Valinskienė turi kvietimą kaip Seimo pirmininko žmona, ir pati programa guli ant mano stalo, o komiteto sprendimo nebuvo, nes buvo skubėta rezervuoti bilietus, paaiškėjo, kad, jei delsime, bilietas kainuos ne 2 tūkst., o 5 tūkst. litų“, - trečiadienį BNS sakė N. Pumprickaitė.

Į klausimą, kodėl tuomet Seimo valdybos nutarime I. Valinskienė delegacijos sudėtyje nurodoma kaip Seimo narė, o ne lydintis asmuo, N. Pumprickaitė sakė, jog tai įvyko „dėl skubos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų