REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusios kadencijos parlamentarai kaip niekad pavyzdingai užleido Seimo viešbučiuose lovas naujiems išrinktiems kolegoms. Vos vienas senbuvis vėlavo išsikraustyti. Daliai naujų tautos išrinktųjų būsimuose butuose net remontas buvo atliktas, - skelbia „Vakaro žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Iškraustė visus

Anksčiau Seimo kanceliarijai nuolat kildavo problemų, norint iš Seimo viešbučių iškrapštyti žmones, kuriems čia gyventi nebepriklausė. Šiemet tokių problemų beveik nekilo.

REKLAMA

Neišrinktieji iš viešbučių privalėjo išsikraustyti per mėnesį nuo to laiko, kai prisiekė naujasis Seimas - iki gruodžio 17-osios. Visi iki to termino ir paliko patalpas, išskyrus sveikatos eksministrą, eksparlamentarą Rimvydą Turčinską. Šis keletą dienų vėlavo susirinkti daiktus.

Iš tų, kuriems privalu apleisti patalpas, liko tik buvęs kultūros ministras Jonas Jučas, tačiau kanceliarija su juo susitarė nuomos sutartį pratęsti dar trim mėnesiams, tad ir jis gyvena teisėtai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet kaip niekad pavyzdingai visi „apleido“ viešbutį. Be to, šiemet kaip niekad mažai Seimo narių pareiškė norą gyventi viešbučiuose, mat mažiau išrinktųjų iš regionų“, - „Vakaro žinioms“ sakė Seimo vicekancleris Gedeminas Aleksonis.

Gyvenimas dykai

Dėl šios priežasties ne visi 109 butai, esantys viešbučiuose Fabijoniškėse ir Gedimino prospekte, buvo užimti. Likę laisvi bus nuomojami kanceliarijos darbuotojams, parlamentarų patarėjams, padėjėjams. Nuoma kainuos maždaug 130 litų per mėnesį. Jiems reikės susimokėti ir už komunalines paslaugas. Už paslaugas turės susimokėti ir seimūnai iš Vilniaus, tačiau nuoma jiems nieko nekainuos. Tuo tarpu parlamentarams, 25 km atstumu nuo Vilniaus neturintiems būsto, gyvenimas Seimo viešbučiuose nieko nekainuos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol neišrinkti politikai kraustėsi, 17 naujų parlamentarų buvo apgyvendinti komerciniuose sostinės viešbučiuose. 6 iš jų ten gyveno ilgiau, nes laukė, kol bus suremontuoti jų būsimi butai parlamento viešbučiuose.

Seimo Finansų departamento vadovė Danutė Petrauskienė kol kas negali pasakyti, kiek tai atsieis mokesčių mokėtojams, nes dar negavo sąskaitų.

65 - tiek Seimo narių užsimanė gyventi Seimo viešbučiuose

17 - tiek parlamentarų kelias savaites, kol praėjusios kadencijos seimūnai kraustėsi iš Seimo viešbučių, už mokesčių mokėtojų pinigus gyveno komerciniuose viešbučiuose

REKLAMA

300 - maždaug tiek litų kainavo vieno parlamentaro para komerciniuose viešbučiuose

130 - tiek litų kainuoja buto Seimo viešbutyje nuoma tiems Seimo darbuotojams, kuriems viešbutis nepriklauso

400 000 - maždaug tiek litų per metus kainuoja tik Seimo viešbučių apsauga ir viešbučių personalo išlaikymas, neskaitant baldų pirkimo, remonto, mokesčių už komunalines paslaugas ir t. t.

Danas Nagelė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų