REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investuotoja, su kuria „flyLAL“ derasi dėl akcijų pardavimo yra Šveicarijos įmonė „Swiss Capital group“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias žinias dienraštis „Verslo žinios“ teigia gavęs iš kelių nepriklausomų šaltinių Šveicarijoje. Gediminas Žiemelis, „flyLAL“ akcininkės „ŽIA Valdos“ Plėtros departamento vadovas, šios informacijos kol kas nei patvirtino, nei paneigė.

REKLAMA

„Nekomentuoju“, – teigė jis.

Kaip skelbiama „Swiss Capital group“ kompanijos tinklalapyje, ją 1998 m. įkūrė buvę Šveicarijos banko UBS vadovai.

„Swiss Capital Group“ sudaro kelios bendrovės. Kompanija žada receptų problemų turinčioms įmonėms, kurioms būtinos konsultacijos restruktūrizacijos, kreditorių, investuotojų klausimais nuo atrankos, vertinimo tikslų nustatymo iki derybų ir finansavimo.

Trečiadienį „flyLAL“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris lrt.lt teigė, kad bendrovė derasi su investuotoju, kuris galėtų išgelbėti bendrovę nuo bankroto.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai dienų ar kelių savaičių klausimas. Su investuotoju palaikomas kontaktas“, - teigė V. Kaikaris.

Žiniasklaidoje buvo pasirodę svarstymš, kad Lietuvos oro bendrovę gali įsigyti SAS avialinijos. Tačiau tiek SAS, tiek „flyLAL“ tokią informaciją paneigė.

Lrt.lt primena, kad anksčiau „flyLAL“ kreipėsi į Vyriausybę siūlydama jai bendrovės kontrolinį akcijų paketą perimti už 1 Lt, tačiau ši atsisakė. Oro bendrovė tikėjosi, kad valstybė jai galėtų padėti įgyvendinti restruktūrizaciją.

Pasak susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, „valstybė neprisiims atsakomybės už susiklosčiusią privačios bendrovės būklę“. Tačiau jis tikino, kad įmonė sulauks pagalbos, kad sugebėtų įvykdyti įsipareigojimus keleiviams.

„flyLAL“ savo ruožtu paskelbė svarstanti kitus išsigelbėjimo scenarijus, tačiau jau gerokai sumažino skrydžių.

Bendrovė skelbė, kad jos skolos, nepadengtos turtu, siekia 89 mln. litų. Pagrindinis kreditorius – patys akcininkai, kuriems skola viršija 47,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų