REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kuriuose komerciniuose bankuose ir kredito unijose palūkanos už indėlius šiuo metu jau viršija metinę infliaciją, rašo dienraštis „Lietuvos Rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Aršiai konkuruodami dėl indėlininkų santaupų bankai palūkanų kartelę pakėlė iki 10 proc. Šiuo metu tokias palūkanas siūlo Ūkio ir Šiaulių bankai, o iki sausio 20 dienos – ir „Snoro“ bankas. Kiek anksčiau dviženkles palūkanas pradėjo siūlyti ir kai kurios kredito unijos. Palyginimui – metinė infliacija lapkritį šalyje siekė 9,1 proc. Didieji šalies bankai indėlininkams tradiciškai siūlo šiek tiek mažesnes palūkanas.

Pagal turimą bendrą indėlių portfelį praėjusių metų lapkričio pabaigoje pirmavo „Swedbank“ (10,851 mlrd. litų). Jis pirmavo ir pagal gyventojų indėlių sumą (8,057 mlrd. litų). Antroje vietoje buvo SEB bankas (10,13 mlrd. litų indėlių, iš jų 5,957 mlrd. litų – gyventojų indėliai), trečia vieta atiteko „DnB Nord“ bankui (atitinkamai 4,123 mlrd. ir 2,027 mlrd. litų). „Snoras“ (3,944 mlrd. litų indėlių) buvo ketvirtoje vietoje, o Ūkio bankas (3,253 mlrd. litų) – penktas, Šiaulių bankas (1,39 mlrd. litų) – aštuntas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų