REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos kultūros sostinės – Vilniaus – širdyje atidarytą atvirą ledo čiuožyklą jau aplankė per 2 tūkst. lankytojų.

REKLAMA
REKLAMA

Rotušės aikštėje įrengtą ledo aikštę pirmieji įvertino šioje arenoje sausio 1 d. pasirodę garsiausi Lietuvos dailiojo čiuožimo šokėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas – pasak jų, ledo kokybė yra labai aukšta bei tinkama net ir profesionalų pasirodymams ar varžyboms.

REKLAMA

„Svarbiausia yra ne tik ledo kokybė, lankytojų saugumas, bet ir jos funkcionalumas bet kokiu oru. Iš anksto su ledo aikštės architektais įvertinome Lietuvos klimato ypatumus, temperatūrų permainas ir kritulių – ne tik sniego, bet ir lietaus – galimybę. Ši ledo aikštė gali veikti net esant +20 laipsnių temperatūrai, tokiu atveju čiuožėjus ant ledo matytume su vasarine apranga“, – pasakojo čiuožyklos projektą organizuojančios bendrovės „Ad Fontes“ direktorė Dalia Katulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Rotušės aikštėje įrengta ledo arena yra 30 metrų ilgio ir 20 metrų pločio, ji apjuosta 1 metro aukščio apsauginiais aliuminio bortais. Kas valandą ledo aikštė yra valoma, lyginama. Atsižvelgiant į čiuožyklos būklę, ledas gali būti storinamas. Siekiant užtikrinti pakankamą judėjimo erdvę ir laisvę, vienu metu ant ledo leidžiama būti ne daugiau kaip 100 žmonių.

Ledą areną įrengė Vokietijos bendrovė „ISS Ice & Solar Systems GmbH“, šiuo verslu užsiimanti jau 25 metus, panašius projektus įgyvendinusi Vienoje, Berlyne, Hamburge, Paryžiuje, Maskvoje, kt. miestuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rotušės aikštėje įrengta ledo arena ir čia rengiami dailiojo čiuožimo meistrų pasirodymai – nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” projektas, kurio įgyvendinimui skirti 400 tūkst. litų. Iš viso Rotušės aikštėje esančios čiuožyklos išliejimas ir priežiūra, infrastruktūros įrengimas, renginių organizavimas kainuos apie 800 tūkst. litų – dar 400 tūkst. litų išlaidų padengs organizatoriai ir privatūs rėmėjai.

Organizatoriai kviečia visus ne tik patiems išmėginti ledo aikštę, bet ir kartu su šeimomis bei draugais pasigrožėti kiekvieną sausio sekmadienį rengiamomis dailiojo čiuožimo meistrų meninėmis programomis ir ledo teatro spektakliais. Ledo pasaka vaikams vyks sausio 11 ir 18 d. 17.00 val.; o sausio 31 d. 13.00 val. įvyks vaikų dailiojo čiuožimo konkursas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų