REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės kancleris Valdemaras Sarapinas, gruodžio pradžioje grupelei Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų skyręs tūkstantines premijas, teisinasi neįvertinęs sunkmečio ir nenorėjęs pakenkti. Vyriausybės vadovas kol kas nekomentuoja, ar šie Vyriausybės kanclerio veiksmai gali užkirsti jam kelią į numatytą ketinamos įsteigti Lietuvos ambasados Indijoje vadovo postą.

REKLAMA
REKLAMA

„Patikėkite, sakau labai nuoširdžiai, tai nebuvo (raginimų taupyti - BNS) ignoravimas, tai nebuvo ketiniams pakenkti naujajam premjerui ir naujajam ministrų kabinetui“, - šiuo metu atostogaujantis, tačiau po Vyriausybę vaikštantis V.Sarapinas trečiadienį kalbėjo žurnalistams.

REKLAMA

„Dabar mąstau, kad galbūt iš tiesų tie pinigai turėjo būti neišmokėti įvertinant šitą sunkmečio laikotarpį, bet vėl gi tas faktas, kad jie buvo išmokėti tiems patiems geriausiems, tiems žmonėms, kurie dirba naktimis ir savaitgaliais, kad tą sunkmetį greičiau įveiktume, tai, aš manau, tą situaciją švelnina ir amortizuoja“, - samprotavo kancleris.

Jis teigė nežinojęs apie planuojamą ministrų kabineto sprendimą uždrausti premijų mokėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį sakė, kad grįžusio iš atostogų kanclerio prašysiąs pasiaiškinti.

„Kai grįš, turės paaiškinti. Be abejo, tai susieta su ankstesnės Vyriausybės politika, nieko bendro neturi su mūsų politika“, - žurnalistams sakė A. Kubilius.

Iš daugiau kaip 267 Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų premijas gruodį gavo 25. Pareiginės algos dydžio priedais pamaloninti tie, kurių veikla per kasmetinį valstybės pareigūnų vertinimą įvertinta gerai arba labai gerai, taip pat „ypatingas užduotis“ vykdę arba į pensiją išeinantys darbuotojai. Iš viso priedams mokėti iš darbo užmokesčio fondo atseikėta 103 tūkst. litų arba vidutiniškai po 4100 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalį įsakymų skirti premijas V. Sarapinas pasirašė dar premjeru esant socialdemokratui Gediminui Kirkilui, dalį - pirmosiomis A.Kubiliaus premjeravimo dienomis.

BNS žiniomis, Vyriausybės kanclerio sprendimas skirti premijas mažiau nei dešimtadaliui darbuotojų sukėlė išmokų negavusių Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų pasipiktinimą.

V.Sarapinas nuo šio pirmadienio atostogauja. Tačiau sugrįžęs iš atostogų savo veiksmų įvertinimo jis gali nesulaukti. Artimiausiu metu Seimo užsienio reikalų komitetas (URK) ketina svarstyti V.Sarapino skyrimo Lietuvos ambasadoriumi Indijoje klausimą. URK pirmininko pavaduotojas Justinas Karosas pirmadienį BNS sakė, kad toks klausimas gali būti svarstomas jau artimiausiame komiteto posėdyje.

REKLAMA

Pats V.Sarapinas trečiadienį sakė, kad sutiktų eiti ambasadoriaus Indijoje pareigas, jei tai būtų nuspręsta.

V.Sarapiną Vyriausybės kanclerio poste turėtų pakeisti Užsienio reikalų ministerijos (URM) valstybės sekretorius Deividas Matulionis. Nors kanclerio pareigoms turi būti skelbiamas konkursas, A.Kubilius vos tapęs penkioliktosios Vyriausybės premjeru pareiškė šiame poste norintis matyti būtent D.Matulionį. Skelbti konkurso eiti Vyriausybės kanclerio pareigas Vyriausybės kanceliarija negali, kol savo kėdės nepaliko V.Sarapinas. 1999-2000 metais, kai A.Kubilius pirmą kartą vadovavo ministrų kabinetui, D.Matulionis buvo jo patarėjas užsienio politikos klausimais.

Vyriausybė pernai gruodžio 15-ąją pritarė protokoliniam nutarimui, kad 2008 metais vienkartinės piniginės išmokos iš valstybės ir savivaldybių institucijų ar įstaigų sutaupytų darbo užmokesčio lėšų nebūtų mokamos. Dar prieš tai, spalį, nesurenkant biudžeto Vyriausybė patvirtino prioritetų sąrašą, pagal kurį skirstyti valstybės pinigai. Premijas V.Sarapinas skirstė porą savaičių iki gruodžio 15-osios nutarimo, paskutiniuosius sprendimus pasirašė gruodžio 12-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų