REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšinis – antra Lietuvos religija. Turbūt nėra nė vieno Lietuvos gyventojo, kuris Europos bei pasaulio krepšinio čempionato metu liktų abejingas Lietuvos krepšininkų pasirodymui. O kiek gražių bei įspūdingų pergalių savo sirgaliams padovanojo Lietuvos nacionalinė ekipa ir tokie Lietuvos bei Europos krepšinio grandai kaip Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“. 2000 metų Kauno „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą. 2003 metais Švedijoje vykstančiame Europos krepšinio čempionate Lietuvos nacionalinė ekipa po beveik 60 metų pertraukos iškovojo Europos krepšinio čempiono titulą, o 2005 metais Vilniaus „Lietuvos rytas“ iškovojo Eurolygos ULEB taurę. O kur dar 1992, 1996 ir 2000 metų olimpinių žaidynių bronza. Net patys autoritetingiausi pasaulio krepšinio ekspertai pripažįsta, kad Lietuvos krepšinis – vienas iš stipriausių pasaulyje. Būtent Lietuvos krepšinis padovanojo pasauliui tokius žaidėjus kaip Šarūnas Jasikevičius ir Linas Kleiza. Be to, mes taip pat turim puikią jaunimo komandą, kuriai jau artimiausiu metu teks ginti Lietuvos krepšinio vardą. Deja, tačiau ši talentingų krepšininkų pamaina gali būti paskutinė.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2009 metų sausio pirmos įvesti nauji socialinio draudimo bei sveikatos draudimo mokesčiai jau artimiausiu metu privers stambiojo kapitalo paramos neturinčius miesto klubus rinkti ar mokėti milžiniškus mokesčius arba bankrutuoti. Be to, sportininkų pajamoms bus taikomas 15 proc. pelno mokestis. Štai kokios paramos sulaukė mūsų sportas, štai kokią pagalbos ranką jam ištiesė vadinamieji jo gelbėtojai Kubilius, Valinskas, Zuokas, Masiulis. Pastarieji dar visai neseniai kalbėjo apie būtinybę grąžinti valstybę žmonėms bei ištiesti jiems ranką ekonominės krizės metu. O galbūt jie turėjo omeny tik tuos, kurių dėka jie ir atėjo į valdžią. O būtent verslininkus bei oligarchus. Va tik įdomu, kaip šitie gelbėtojai po ketverių metų, kai vėl ateis laikas pasakoti pasakas apie darbus, nuveiktus Lietuvos žmonių labui, žiūrės į akis tiems patiems krepšinio sirgaliams. Jie dar prisimena, kaip Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ triuškino tokius varžovus kaip Tel Avivo „Maccabi“ ir „Panathinaikos“ komandas, o dabar stebi, kaip Lietuvos čempionas negali įveikti absoliutaus Eurolygos autsaiderio. Deja, tačiau kitaip negali ir būti, nes per pastaruosius 6 mėnesius finansinių problemų kamuojamą Kauno komandą paliko tokie žaidėjai kaip Markusas Braunas ir Senegalo legionierius Mamadu Indžiaji. Kauno legenda Žukauskas negali kompensuoti jų. Be to, Lietuvos čempiono kažkodėl neskuba gelbėti tokios žvaigždės kaip Ramūnas Šiškauskas, Šarūnas Jasikevičius bei kiti. Tačiau ar galime mes juos kaltinti. Žinoma, ne. Nes, nepaisant gražių kalbų apie patriotizmą bei meilę tėvynei, jie ten gauna daugiau nei Lietuvoje.

REKLAMA

Užtai Maskvos komanda jau trečią kartą iš eilės ir laimi Eurolygą. Ir čia irgi nėra ko stebėtis, nes pastaruosius 8 metus Rusijoje sportui skiriamas ypatingas dėmesys. Statomi nauji sporto kompleksai, kuriamos naujos komandos. Deja, tačiau apie Lietuvą to paties pasakyti negalima. Nepaisant to, jog 2011 metų Europos krepšinio čempionatas nenumaldomai artėja, Kaune iki šiol nėra naujos sporto arenos. Mat Kauno valdžiai, kur taip pat sėdi konservatoriai, svarbiau gauti „atkatą“ ir visiškai nusispjauti į tai, jog dėl valdžios abejingumo bei savanaudiškumo Lietuva gali netekti garbės surengti Europos krepšinio čempionatą. Kaip eilinis Lietuvos krepšinio gerbėjas, esu įsitikinęs, kad naujų mirtinai Lietuvos profesionaliajam sportui pavojingų mokesčių įvedimas – tai savotiškas konservatorių kerštas Lietuvos žmonėms už triuškinamą pralaimėjimą 2000 metų Seimo rinkimuose, po kurio tokiems mūsų veikėjams kaip Vytautas Landsbergis ir Andrius Kubilius teko ilgam pasitraukti iš valdžios olimpo. Todėl dabar jie pikti ir kupini keršto.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi iš viso to galima padaryti vieną be galo liūdną išvadą: artimiausiu metu smulkūs miesto krepšinio ir futbolo klubai bankrutuos, Lietuvos krepšinio grandai išskris iš Eurolygos taurės, o Lietuvos profesionalusis sportas bus galutinai sunaikintas. Ir už tai mes turim būti dėkingi ne kam kitam, o tikram Lietuvos profesionaliojo sporto žudikui Andriui Kubiliui.

Romanas Čabanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų