REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Linas Adomaitis: Kad būtum išgirstas – nebūtina rėkti

Vienas brangiausių lietuviškos muzikos albumų šiandien priklauso dainininkui ir muzikos prodiuseriui Linui Adomaičiui.

REKLAMA
REKLAMA

Albumo „Window of my soul“ kaina 40 litų. Tiesa, albumas išleistas neįprastai – USB atmintinėje. Linas Adomaitis prisipažįsta, kad toks sprendimas buvo  rizikingas, tačiau pasiteisino 110 procentų.

REKLAMA

„Toks techninis sprendimas patiko žmonėms, visi mėgsta naujoves, o albumo kaina tikrai neišgąsdino klausytojų.“ – sako, novatoriškų idėjų nestokojantis, Linas. „Nuo mažų dienų labiausiai vertinu tuos, kurie kažką įdomaus padarė pirmiau už mane, pats nuolatos ieškau originalių savo muzikos formų, precizijos, stiliaus grynumo ar naujų techninių sprendimų, nes jie padeda būti išgirstam net tyliai kalbant. Kad būtum išgirstas – nebūtina rėkti.“ -  svarsto muzikantas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 1997 metais, pirmasis Lietuvoje pristatęs R&B muzikos stilių, Linas su grupės „L+“ nariais pelnė klausytojų simpatijas, o kvarteto pėdomis pasekė nemažai šalies atlikėjų, dainuojančių Rythm‘n‘blues stiliaus dainas. „Mes buvome pirmi, mes tikėjome, todėl ir pasiekėme savo tikslų. Pamenu, kai tada mums ex „bombietis“ Zenka pirštu grūmojo, kad nusvilsime nagus su R&B muzika Lietuvoje, bet vėliau jis pats skambino ir sakė, kad graužiasi nagus neišleidęs pirmojo „L+“ albumo. Mes rizikavome, bet šampaną gėrėme.“ – kalbėdamas apie praeitį šypsosi Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien savo naujausiose dainose nepaleisdamas pagrindinio kozirio – melodingumo, bei tekstuose negailėdamas ironijos geltonajai spaudai ir vartotojiškam mąstymui, debiutinį albumą Linas Adomaitis pristato ne tik moderniame USB rakte – nuo šiandien atlikėjas visų albumo dainų kviečia pasiklausyti ir savo asmeninėje svetainėje www.adomaitis.lt

„Man labai svarbu, kad žmogus išgirstų mano muziką, o kaip - nematau didelio skirtumo:  ar per radiją, ar internete, ar nusipirkęs albumą – kaip kam patogiau. Net USB rakte nedėjau apsaugų – tegul kopijuoja. Šiandien visuotinės finansų krizės metu net pasaulinės žvaigždės savo muziką gerbėjams dovanoja internetu nemokamai, o muzikos pasiūla viršija paklausą – albumų pardavimai kur kas prastesni nei, tarkim, 1997-aisiais. Juk akivaizdu – ateityje muzika gyvuos tik koncertuose, audiovizualiniame mene ir internete..“ – sako Linas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų