REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviejais šimtais milijonų litų sumažėjus šių metų Vidaus reikalų sistemos įstaigų biudžetui, pareigūnų tarpusavio pokalbiuose vis dažniau minimas žodis „streikas“.

REKLAMA
REKLAMA

Tūkstančius narių vienijančios Lietuvos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos (ITĮPS) iniciatyvinė grupė šiuo metu parengė reikalavimų Vyriausybei projektą, kuriuo prašo atsižvelgti į vidaus reikalų įstaigų darbuotojų interesus, numatyti priemones, užtikrinančias stabilų pareigūnų darbo užmokestį, atlyginimų fondo didinimą ir išdėsto kitus pasiūlymus.

REKLAMA

Užsimenama ir apie pareigūnų ketinimus išeiti į gatves, jeigu nebus pasiektas kompromisas su Vyriausybe.

„Dar lauksime, žiūrėsime, kaip valdžios atstovai su mumis kalbės. Vasarį jau turėsime veiksmų planą, kaip elgtis toliau. Šių metų lėšos jau sumažintos. Jeigu nieko nedarysime, vėliau, peržiūrint valstybės biudžetą, valdžiai kils noras dar labiau jas nurėžti“, - sakė sąjungos pirmininko pavaduotojas Vytautas Bakas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Vyriausybei ITĮPS siūlys ne utopinius, o įvairiapusiškai apsvarstytus pasiūlymus. Vienas jų - sukurti atskirą vidaus sistemos darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymą ir atskirti jį nuo bendro, apimantį visų valstybės tarnautojų atlyginimo skaičiavimą.

„Kodėl? Pavyzdžiui, jeigu eiliniui patruliui šiandien alga pakils 10 litų, tai kokiam valdininkui - keliais šimtais. Reikia pagaliau keisti šį mechanizmą“, - sakė V. Bakas.

Jo teigimu, apkarpius biudžetą itin nukentės policija, kuri šiemet negaus 122 milijonų. Šiandieninė situacija yra tokia, kad reikia atsisakyti arba dalies darbuotojų, arba kai kurių funkcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip yra, nors nė viena šių išeičių neįmanoma. Kodėl reikėtų atleisti darbuotojus, kai visą laiką tarp prioritetinių darbų buvo užduotys didinti pareigūnų skaičių? O gal atsisakyti valstybės objektų apsaugos?, - retoriškai klausė V. Bakas.

Policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei kitų ikiteisminio tyrimo ir valstybės tarnybos įstaigų pareigūnų sąjunga taip pat norėtų, kad sunkmečiu iš teisėsaugos atimtos lėšos būtų grąžintos pagerėjus šalies ekonominei padėčiai.

Beje, ITĮPS interneto portale šiomis dienomis diskutuojantys nariai kone vieningai sutaria, kad nepagerėjus situacijai reikėtų ne įvairių pilietinių akcijų, o masinio pareigūnų streiko.

Valdas Pryšmantas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų