REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas Prancūzijoje 90:93 (26:22, 22:18, 19:31, 23:22) apmaudžiai pralaimėjo itin svarbias Europos taurės turnyro rungtynes Vilerbano „Asvel“ ekipai ir komplikavo savo padėtį kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas Prancūzijoje 90:93 (26:22, 22:18, 19:31, 23:22) apmaudžiai pralaimėjo itin svarbias Europos taurės turnyro rungtynes Vilerbano „Asvel“ ekipai ir komplikavo savo padėtį kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsiškiai du kėlinius diktavo savo sąlygas, bet po didžiosios pertraukos nebesugebėjo sulaikyti įsibėgėjusių šeimininkų. Paskutinę mačo sekundę desperatiškai iš tritaškio zonos sviestas B. Milisavljevičiaus kamuolys, galėjęs išplėšti pratęsimą, tikslo nepasiekė. Dabar vilniečiams paskutiniame ture namie būtina tik pergalė, bet nesvarbu, kokiu skirtumu, prieš Las Palmaso „Kalise Gran Canaria“ komandą iš Ispanijos.

REKLAMA

Susitikimas prasidėjo atkakliai ir įnirtingai. Prancūzai rodė didelį norą laimėti, todėl gynėsi agresyviai, ties pražangos riba. Tačiau kėlinuko viduryje „Lietuvos rytas“ spurtavo 7:0 ir įgijo 8 taškų persvarą 20:12. Tačiau išlaikyti pranašumą vilniečiams nepavyko. Padarę kelias klaidas svečiai leido L.Foirestui įmesti tritaškį, o Ch.Troutmano dvitaškis sumažino šeimininkų atsilikimą iki 2 taškų (22:24). Paskutinėmis ketvirčio akimirkomis A.Jomantas prametė abu baudos metimus, bet „Lietuvos rytas“ buvo priekyje 26:22.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame kėlinuke prancūzai išlygino rezultatą ir pirmaujanti ekipa ėmė keistis kone po kiekvienos atakos. Vilniečių krepšį terorizavo A.Traore, o „Lietuvos rytui“ taškus rinko M.Petravičius. Kėlinuko pabaigoje vilniečiai tiksliai metė baudos metimus, o B.Milisavljevičiaus tritaškis padidino atotrūkį iki 8 taškų. Po dviejų kėlinukų Vilniaus komanda buvo priekyje 48:40.

Po didžiosios pertraukos „Lietuvos rytas“ kovojo ne prieš visą „Asvel“ komandą, o prieš B.Dewarą, kuris pataikė iš viso tris tritaškius ir pelnęs 13 iš 17 savo ekipos taškų padėjo komandai išsiveržti į priekį 59:52. Tačiau aikštelėje pasirodęs M.Gecevičius įmetė tritaškį, M.Petravičius pridėjo dvitaškį su pražanga, o sudėtingas Ch.Eidsono reidas grąžino pranašumą vilniečiams - 60:59. Tačiau B.Dewaro ir toliau nepavyko sustabdyti, todėl po trijų kėlinukų „Asvel“ pirmavo 71:67.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį kėlinuką pradėjo B.Milisavljevičiaus ir S.Babrausko tritaškiai, o rezultatas tapo lygus (73:73). Tačiau šeimininkai nenorėjo užleisti pozicijų ir susigrąžino pranašumą. S.Babrauskas nubaustas nesportine pražanga, tačiau prancūzai nesugebėjo pasinaudoti situacija ir tiesiog išlaikė 4 taškų persvarą (77:73). Kėlinuko pabaigoje du tritaškius įmetė Ch.Eidsonas, vieną - B.Milisavljevičius ir „Lietuvos rytas“ po gana ilgos pertraukos susigrąžino pranašumą (87:86).

Rungtynių pabaigoje „Lietuvos rytas“ mėgino pasivyti varžovus pražangų ir baudos metimų taktika, tačiau L.Foirestas prametė tik du baudų metimus, o paskutinėmis dvikovos akimirkomis B.Milisavljevičiaus metas tritaškis tikslo nepasiekė. „Asvel“ iškovojo pergalę 93:90.

REKLAMA

„Asvel“: B.Dewaras 26 (tritaškiai 4/5), Ch.Troutmanas ir A.Traore - po 16, J.R.Reynoldsas 14 (6 rez.perd.), A.Sy 12 (7 atk.kam., 4 per.kam., 6 rez.perd., 4 kld.), A.Jeanneau 0 (10 rez.perd.).

„Lietuvos rytas“: B.Milisavljevičius 24 (tritaškiai 5/9, 5 rez.perd.), M.Petravičius 21 (7 atk.kam.), Ch.Eidsonas 16 (6 atk.kam., 6 rez.perd., 4 kld.), S.Babrauskas 10, M.Bjelica 9 (6 atk.kam.), A.Jomantas 5, M.Gecevičius 3, M.Lukauskis 2 (tritaškiai 0/5, 4 rez.perd.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų