REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos seniūnas Laimontas Dinius teigia nesąs informuotas apie kolegės parlamentarės Donaldos Meiželytės koncertus privačios įmonės vakarėlyje, tačiau tuo pačiu teigė neįžvelgiąs tame nieko bloga.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl Seimo ar komitetų posėdžių lankomumo D.Meiželytei neturiu priekaištų, – pirmadienį BNS teigė L. Dinius. – Ji pareigingesnė už daugelį tų, kurie nedainuoja ir nesugeba nieko kito padaryti.“

REKLAMA

Tačiau seniūną nustebino klausimas, ar koncertavimas privačiuose vakarėliuose dera su Seimo nario pareigomis ir įvaizdžiu.

„Nejaugi norite Lietuvoje sukurti kastas? Norite pasakyti, kad yra profesijos, kurios palaimintos ir pašventintos? Jeigu buvęs žurnalistas, būdamas Seimo nariu, parašo kokį nors komentarą, tai galima daryti? O dainininko profesija blogesnė?“ – retoriškai klausė dainininko duonos ragavęs L. Dinius.

Anot jo, galima būtų svarstyti D. Meiželytės elgesį tik tokiu atveju, jeigu jis kirstųsi su įstatymais arba etika.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, ne musulmonų šalyje gyvename, kur moterims kažkas neleidžiama, kur yra geros profesijos ir kur yra blogos profesijos“, – sakė TPP frakcijos seniūnas.

Seimo vicepirmininkas liberalas Algis Kašėta teigė, kad parlamentarės koncertinę veiklą turėtų įvertinti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

„Yra institucija, kuri išnagrinėja visas aplinkybes, išklauso Seimo narį ir įvertina, ar jis pažeidė Statutą (Seimo Statutą – BNS), ar nusižengė etikai. Aš pats nedrįsčiau komentuoti situacijos“, – sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TPP narė Donalda Meiželytė, net ir tapusi Seimo nare, neatsisako dainavimo už pinigus.

Seimo narė gruodžio 29 d. Kauno restorane „Gralis“ koncertavo Rusijos dujų koncernui „Gazprom“ priklausančios Kauno termofikacijos elektrinės bei ją eksploatuojančio UAB „Energijos sistemų serviso“ Kalėdų ir Naujų metų proga surengtame vakarėlyje, pranešė naujienų portalas delfi.lt.

D. Meiželytė naujienų portalui sakė nepamenanti, kokios įmonės vakarėlyje koncertavo, bet pripažino, kad gruodį, remiantis anksčiau pasirašytais kontraktais, dainuoti privačiuose vakarėliuose keliskart teko.

REKLAMA

Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas piktinosi, jog D. Meiželytė ir kitos buvusios šou verslo žvaigždės visiškai nesivaržo tęsti ankstesnio darbo.

„Vieną dieną vis tiek reiks priimti sprendimus dėl tų dainavimų. Yra įvairių nuomonių: vieni sako, kad tas dainavimas iš fonogramos yra joks ne kūrybinės veiklos elementas, o tik paprasčiausias biznelis. Antras dalykas, dainavimas tokiuose privataus kapitalo vakarėliuose, na irgi, tai yra pinigėlių „darymasis“, – sakė A. Salamakinas, ir apgailestavo, kad šou verslo atstovai nesidomi, kuri veikla su parlamentaro darbu suderinama, o kuri – ne.

REKLAMA

Gruodžio pradžioje Seimo etikos sargų akiratin pateko kita TPP narė Ingrida Valinskienė. Ji lapkričio pabaigoje koncertavo privačios bendrovės „Eastcon AG LT“ renginyje sostinės „Siemens“ arenoje.

Tuomet Seimo etikos ir procedūrų komisija nusprendė savo iniciatyva neteikti rekomendacijų parlamentarams dėl jų viešųjų ir privačių interesų derinimo, o palaukti pačių Seimo narių prašymų. Komisija teigė, kad jeigu iki gruodžio 17 d. nesulauks kai kurių Seimo narių, tarp jų ir I. Valinskienės, prašymų įvertinti jų veiklą, tuomet etikos sargai dar kartą svarstys, ar inicijuoti rekomendacijų pateikimą savo iniciatyva, ar toliau laukti atitinkamų prašymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų