REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kanceliarijos Finansų departamentą pasiekė pirmieji parlamentarų prašymai dalį atlyginimo grąžinti į biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau gavome prašymų, ir jie vis dar eina, nes ir atlyginimas už sausį bus skaičiuojamas tik vasario mėnesį. Kol kas dar neturime suvestinės, turėsime artimiausiomis dienomis, yra prašymų ir iš konservatorių frakcijos, ir kitų“, - BNS pirmadienį sakė Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė.

REKLAMA

Baigiantis metams parlamentarai paskelbė atsisakysiantys dalies atlyginimo, kai kurios frakcijos paskelbė grąžinsiančios į biudžetą, kitos - aukosiančios labdarai.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio frakcijos bei Seimo narių mišrios grupės atstovai paskelbė nuo sausio 15 proc. atlyginimo grąžinsiantys į biudžetą.

Valdančioji Tautos prisikėlimo partijos frakcija, taip pat opozicinės Socialdemokratų partijos bei Darbo partijos frakcijos paskelbė, jog 15 proc. jų atstovų atlyginimo bus paaukojama labdarai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar anksčiau premjeras Andrius Kubilius paskelbė, jog į Vyriausybės kanceliariją, prašydami 15 proc. jų atlyginimo grąžinti į valstybės biudžetą, kreipėsi ministrų kabineto nariai.

Seime lapkričio pradžioje buvo priimtos Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo pataisos, kuriomis padidinti pareiginės algos koeficientai premjerui bei ministrams. Baigdamas kadenciją 2004-2008 metų Seimas taip pat priėmė pataisas, kuriomis padidino atlyginimus Seimo nariams, tačiau sumažino išmokas už išlaidas parlamentinei veiklai.

Valdantieji savo krizės įveikimo plane yra numatę išlaidas darbo užmokesčiui valstybės tarnyboje mažinti 12 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų