REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio 10 d., šeštadienį, 21 val. Vilniuje, klube „Tarantino“ (Trakų g. 2) startuos pirmasis šiemet rokenrolo muzikos vakarėlis „Bang Bang“.

REKLAMA
REKLAMA

Jo metu skambės ne tik geriausi alternatyvios muzikos hitai, bet ir gyvai pasirodys dvi bene pačios įdomiausios pastarojo meto „indie“ stiliaus grupės iš Lenkijos ir Lietuvos  – „Hatifnats“ iš Varšuvos bei  Vilniuje gyvenantys ir kuriantys „Flamingo“.

REKLAMA

Pasak organizatorių, tai – unikali proga pamatyti šias dvi itin talentingas grupes, kol jos dar neišleido debiutinių albumų ir neiškeliavo „į didžiąsias scenas“.

„Hatifnats“ – vienas ryškiausių pastarojo meto Lenkijos alternatyvinės muzikos kolektyvų, nors gitaristas ir vokalistas Michal Pydo, būgnininkas Mariusz Lesniewski ir bosininkas Adam Jedynak susibūrė  tik 2006 metų pabaigoje Varšuvoje, Chlodna gatvėje, nuo kurios pradėjo žygį per muzikinius klubus bei festivalius. Grupės nariai pripažįsta, kad kurti alternatyviąją muziką juos įkvėpė „The Cure“, „Cocteau Twins“, „Arcade Fire“, Jeffas Buckley, „Radiohead“  ir „Muse“.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dvejus metus „Hatifnats“ kūriniai nuolat skamba Lenkijos radijo stotyse, muzikantus giria net patys įnoringiausi muzikos kritikai, „hatifnatsai” pasirodė ne tik visuose svarbiausiuose Lenkijos klubuose, bet ir festivaliuose „Heineken Opener“, „Off“, „Union Of Rock“, „Rafineria“, „Jarocin“. Neseniai grupė kartu su kitu žinomu kolektyvu „Muchy“ surengė daugiau nei 20 koncertų gastroles visoje Lenkijoje, o gruodį pasirodė ir prestižiniame Maskvos klube „B2“.

Metais anksčiau, 2005-aisiais, savo karjerą Anykščiuose pradėję „Flamingo“ laimėjo „Metų proveržio“ apdovanojimą Lietuvos alternatyvios muzikos apdovanojimuose „A.LT 2007“. Kolektyvo nariai: gitaristas ir vokalistas Žilvinas Sebeika, bosininkas Julius Sičiūnas, gitaristas Julius „Jalas“ Biliūnas ir būgnininkas Mikas Dulevičius pernai klausytojams pristatė du vaizdo klipus „Shutdown Baby“ bei „Custom Thrills“, o metų pabaigoje – ir naują singlą „Fluster“ / „Shoegazing“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu kolektyvus po vienu „Tarantino“ klubo stogu subūrė „indie“ muzikos vakarėlių „Bang! Bang!” rengėjai, savo veikloje propaguojantys gyvo koncerto ir „indie“ diskotekos derinį. Jiems atstovaujantys Bang Bang DJs žada vakarą baigti ilga ir karšta šio stiliaus diskoteka.

Rėmėjai – radijo stotis „Znad Willii“, portalas „Ore.lt“, kultūros tinklaraštis „G-taškas“, foto technikos nuoma „Fotorent“, spaustuvė „GreitaSpauda.lt“, dizaineriai „Eatyourwork.net“

Bilieto kaina į „Bang! Bang!” su „The Hatifnats“ ir „Flamingo“ – 15 Lt su skrajute, 20 Lt – be.


Grupė „Flamingo“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų