REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip taisyti prastus dvišalius Lietuvos ir Rusijos santykius? Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas savaitgalį tai darė teniso aikštelėje žaisdamas su Rusijos ambasados ministru patarėju Dmitrijumi Cvetkovu.  V.Ušackas pralaimėjo, bet tikisi revanšo.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Vilniuje susirinkęs negausus būrelis žiūrovų stebėjo, kaip Lietuvos diplomatijos vadovas ir aukštas Rusijos diplomatas smaginasi teniso aikštelėje. Šis mačas tapo atsisveikinimu su Rusijos ambasados Lietuvoje ministru patarėju D.Cvetkovu, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Jis artimiausiu metu išvyksta iš Vilniaus į Maskvą, ten, pasak mūsų šalies diplomatų, vadovaus Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) Baltijos šalių departamentui. Tad nenuostabu, kodėl V.Ušackas nepagailėjo savo laiko D.Cvetkovo išlydėtuvėms.

Privačiame pokalbyje vienas aukštas Lietuvos diplomatas labai gerai atsiliepė apie Lietuvą paliekantį D.Cvetkovą - esą jis buvo vienas iš nedaugelio mūsų šalyje reziduojančių rusų diplomatų, kurie buvo atviri dialogui. Pasak to paties Lietuvos URM atstovo, D.Cvetkovas esą net gali būti pakviestas į Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo administraciją, ten jam gali būti pasiūlytas labai aukštas postas.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, V.Ušacko ir D.Cvetkovo mačui turėjo teisėjauti Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė. Tačiau ambasadorius šeštadienį taip ir nepasirodė. Oficialiai dėl to, kad susirgo.  „Respublikos“ šaltinių tvirtinimu, D.Cvetkovo ir V.Čchikvadzės asmeniniai santykiai yra labai prasti.

Teniso aikštelėje pergalę prieš V.Ušacką šventė D.Cvetkovas. Tačiau V.Ušackui atsirado geras pretekstas nuvažiuoti į Rusiją, mat vyrai susitarė, kad Lietuvos diplomatijos šefas pamėgins atsirevanšuoti Maskvos teniso aikštyne. Gali būti, kad Rusijoje V.Ušackui atsiras proga sukryžiuoti raketes ir su įtakingesniais Rusijos valdžios atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatijos formuotojai Vyriausybėje ir Seime nedviprasmiškai teigia apie pasirengimą gerinti santykius su Rusija. Pasak jų, postūmiu gerinti dvišalius santykius galėtų tapti šiais metais minimos diplomatinių santykių užmezgimo 515 jubiliejaus metinės (1494 m.  vasario 5 d. Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė tapo pirmąja valstybe Europoje užmezgusia diplomatinius santykius su Maskvos Kunigaikštyste).

Sergejus Tichomirovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų