REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išrinktasis Jungtinių Valstijų prezidentas Barakas Obama sekmadienį persikelia iš Čikagos į Vašingtoną, žurnalistams pranešė B. Obamos pereinamosios administracijos būstinės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obamos lėktuvas turėtų apie 18.30 val. JAV Rytų pakrantės laiku (apie 1.30 val. Lietuvos laiku, pirmadienį, sausio 5 d.) nusileisti „Andrews“ karinių oro pajėgų bazėje prie Vašingtono.

REKLAMA

B.Obamos šeima - žmona Mišelė Obama ir dukterys Saša ir Malija iš Čikagos į Vašingtoną atvyko jau šeštadienio vakare.

Vašingtone iki sausio 15 d. B. Obama su šeima gyvens prabangiame viešbutyje „The Hay Adams“, kuris yra tiesiai prieš Baltuosius rūmus, tik kelios dešimtys metrų nuo jų. Iš „prezidentinių“ apartamentų langų puikiai atsiveria vaizdas į Baltuosius rūmus. Para šiuose viešbučio apartamentuose kainuoja apie 6 tūkst. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo sausio 15 iki 20 dienos B. Obama su šeima gyvens oficialioje valstybinėje JAV administracijos svečių rezidencijoje „Blair House“, kuri taip pat yra įsikūrusi priešais Baltuosius rūmus. Pagal seniai susiklosčiusią tradiciją, būtent iš šios rezidencijos inauguracijos dieną naujasis JAV prezidentas oficialiai persikelia į Baltuosius rūmus.

B. Obamos inauguracija numatyta sausio 20 dieną 12.00 val. vietos laiku (19.00 val. Lietuvos laiku).

B. Obama nutarė keltis iš Čikagos į Vašingtoną pirma laiko visų pirma dėl to, kad jo abi dukterys sausio 5 dieną po žiemos atostogų pradeda eiti į naują mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dešimtmetė Malija ir septynerių metų Saša lankys privačią prestižinę „Sidwell Friends“ mokyklą, kurioje mokėsi ir Bilo ir Hilari Klintonų dukra Čelsi (Chelsey), ir buvusio JAV viceprezidento ir Nobelio taikos premijos laureato Alo Goro sūnus Albertas Goras jaunesnysis. Šioje mokykloje mokėsi ir JAV prezidento Ričardo Niksono dukra.

Vieneri mokslo metai „Sidwell Friends“ mokykloje vienam mokiniui kainuoja 28,5 tūkst. dolerių pradinėse klasėse ir 29,5 tūkst. dolerių - vyresniosiose klasėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų