REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį iš penktadienio į šeštadienį ir šeštadienio rytą Izraelio aviacija tęsė antskrydžius Gazos ruože, ji atakavo daugiau kaip 20 „Hamas“ grupuotės objektų. Tai pranešė Izraelio armijos atstovas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Gazos ruožą kontroliuojanti „Hamas“ šeštadienio rytą pranešė, kad nuo naktį patirtų žaizdų mirė vienas iš šios organizacijos ginkluotojo sparno lyderių Abu Zakarija al Džamalas.

REKLAMA

Naktį izraeliečiai, be kita ko, subombardavo „Hamas“ mokomąją stovyklą ir ginklų sandėlį. Izraelio teritorijoje nukrito dvi palestiniečių paleistos raketos ir viena mina.

Penktadienį Didžiosios Britanijos dienraštis „The Times“ savo interneto puslapyje paskelbė, jog Izraelis yra pasirengęs naktį iš penktadienio į šeštadienį pradėti didelį sausumos pajėgų puolimą Gazos ruože.

Bet Izraelio armijos atstovas spaudai šeštadienio rytą patikino, jog nuo gruodžio 27-osios, kai paaštrėjo konfliktas Artimuosiuose Rytuose, nė vienas Izraelio kareivis neperžengė Gazos sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį keliuose Izraelio miestuose, tarp jų - Haifoje ir Tel Avive, numatytos puolimo Gazos ruože priešininkų demonstracijos.

Naujausiais viešosios nuomonės tyrimo duomenimis, 85 procentai Izraelio gyventojų remia karinę operaciją prieš „Hamas“, kuri buvo pradėta praėjusią savaitę atsakant į Izraelio pasienio rajonų apšaudymą.

Per Izraelio karinę operaciją Gazos ruože 437 žmonės žuvo, o apie 2300 buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų