REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi įtariamam Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Šiaulių skyriaus vedėjui Zenonui Griguolai įgriso įtariamojo kupra, tačiau nusikratyti jos nepavyksta, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Z.Griguola jau du kartus kreipėsi į Šiaulių teismus prašydamas nutraukti jo atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą, bet abukart patyrė nesėkmę.



Skundė ir įtariamasis, ir prokurorai

REKLAMA

Įtarimai Z.Griguolai pateikti ikiteisminiame tyrime, kurį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai balandžio 21-ąją pradėjo dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo VDI Šiaulių skyriuje.

Praėjusių metų pabaigoje Z.Griguola kreipėsi į Šiaulių miesto apylinkės teismą ir paprašė ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu nutraukti.  VDI Šiaulių skyriaus vedėjas tvirtino esąs nekaltas ir piktinosi, kad tyrimas neva vilkinamas.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 11-ąją Šiaulių miesto apylinkės teismas Z.Griguolos skundą atmetė, tačiau tyrėjus įpareigojo tyrimą baigti per artimiausius 4 mėnesius.

Tokią nutartį ir Z.Griguola, ir STT agentų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Šiaulių apygardos prokuratūra apskundė aukštesnės instancijos teismui. Z.Griguola ir vėl prašė tyrimą jo atžvilgiu nutraukti, o prokurorai pageidavo, kad tyrėjų darbas nebūtų „įspraustas“ į 4 mėnesių terminą.

Atsisakė duoti parodymus

Šiaulių apygardos teismas abiejų šalių skundus išnagrinėjo Naujųjų metų išvakarėse. Z.Griguolos skundas ir vėl buvo atmestas, o prokurorų prašymas panaikinti terminą patenkintas. Ši nutartis galutinė ir neskundžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas konstatavo, kad bylos tyrimas nėra vilkinamas, todėl ir nustatyti terminą nėra būtinybės. Tai, kad byla nevilkinama, buvo pripažinęs ir žemesnės instancijos teismas.

Z.Griguola teismui skundėsi, kad per 7 mėnesius tyrėjai jo nėkart neapklausė ir nesudarė galimybių duoti parodymus. Tokių įtariamojo argumentų teismas už gryną pinigą nepriėmė. Bylos duomenys liudija, kad įtariamuoju tapęs Z.Griguola pats atsisakė duoti bet kokius parodymus ir tokiais savo veiksmais pats stabdė tyrimą.

VDI Šiaulių skyriui tebevadovaujantis Z.Griguola, net ir kai sulaukė jam nepalankios nutarties, teigė esantis ja patenkintas.

REKLAMA

„Nors mano skundas ir atmestas, tikiuosi, kad tokiais savo veiksmais paskubinsiu STT greičiau baigti ikiteisminį tyrimą, - teigė Z.Griguola „Respublikai“. - Nuo kitų komentarų susilaikysiu“.

Byloje - keturi įtariamieji

Ikiteisminiame tyrime, kuriame figūruoja ir Z.Griguolos pavardė, iš viso yra 4 įtariamieji. Tarp jų - ir Z.Griguolos kolega VDI Šiaulių skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Regimantas Navickas.

R.Navickas pagal šią bylą yra įtariamas dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Šiaulių miesto pramonės įmones ir dalį įmonių Radviliškio rajone kuravęs vyriausiasis darbo inspektorius nušalintas nuo tarnybos.

REKLAMA

Dar du asmenys, nedirbantys VDI Šiaulių skyriuje, pagal šią bylą yra įtariami bendrininkavimu klastojant dokumentus.

Kuo konkrečiai VDI Šiaulių skyriaus darbuotojai galėjo prasikalsti įstatymui, tyrėjai neatskleidžia. „Respublikos“ žiniomis, įtariama, kad VDI Šiaulių skyriaus darbuotojai su tikrinamų įmonių atstovais galėjo bendrauti siekdami sau naudos - įvairių nuolaidų prekėms, prekių ar paslaugų.



Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų