REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelyje vis labiau nerimaujama, kad „Hamas“ grupuotės raketos gali smogti Dimonoje įsikūrusiam slaptam branduolinių tyrimų centrui. Palestiniečių raketos verčia vis didesnį skaičių izraeliečių palikti savo namus ir ieškotis prieglobsčio saugesnėse šalies teritorijose, skelbia „The Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Beršebos mieste, kuriame vos prieš kelias dienas buvo visiškai ramu, dabar sunku patikėti, kad mieste gyveno 186 tūkst. žmonių. Mokyklos uždarytos, o gatvėse nuolat kaukia išankstinio perspėjimo sirenos, pranešančios apie atskriejančias palestiniečių raketas.

REKLAMA

Izraelis vis dar ruošiasi galimai sausumos invazijai į Gazos ruožą. Izraelis siekia sustabdyti palestiniečius, kurie „Grad“ raketomis apšaudo šalies teritoriją. „Grad“ raketos, kurios kontrabanda į Gazos ruožą patenka tuneliais ir jūra, jau baigia pakeisti iki šiol palestiniečių naudotas savadarbes „Qassam“ raketas.

Izraelio pareigūnai taip pat teigia, kad „Hamas“ įsigijo ir Irane pagamintų „Fajr-3“ raketų, kurios gali skrieti dar toliau. Izraelis pagrįstai nerimauja, kad naujosios palestiniečių raketos netrukus galės pasiekti už 20 mylių nuo Beršebos esantį Dimonos branduolinių tyrimų centrą, kuriame yra branduolinis reaktorius.

Izraelis itin baiminasi, kad netrukus visi jo miestai bus pasiekiami arba šiaurėje, pasienyje su Libanu, dislokuotoms „Hezbollah“ raketoms, arba iš pietų šaudomoms naujoms „Hamas“ raketoms. Abi šios radikalios grupuotės yra susijusios su pagrindiniu Izraelio priešu Iranu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų