REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenko aštuonių valstybių vadovams nusiuntė laišką, kuriame paaiškina situaciją dėl rusiškų dujų tiekimo Europai per Ukrainos teritoriją. Tarp gavusiųjų tokius laiškus yra ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel bei Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy. Analogiškas laiškas nusiųstas ir Europos Komisijai.

REKLAMA
REKLAMA

Laiške V. Juščenko informuoja savo kolegas, kad Ukrainos kompanija „Naftogaz“ sumokėjo Rusijos valstybiniam dujų monopolininkui „Gazprom“ skolą už 2008 metais gautas dujas. Ukrainos prezidentas dar kartą patikino, kad Ukraina nekliudys dujų tranzitui į Europą.

REKLAMA

Sausio 1 dieną baigė galioti sutartis dėl rusiškų dujų tiekimo Ukrainai. Motyvuodamas tuo, kad nepavyko pasiekti susitarimo dėl dujų tiekimo 2009 metais, „Gazprom“ sausio 1 dieną užsuko dujų kranelį Ukrainai. Derybos dėl naujos sutarties kol kas nėra atnaujintos, tačiau reiškiama viltis, jog susitarimą pasiketi pavyks iki ortodoksų Kalėdų.

„Gazprom“ teigia, kad nuo šiol Ukraina už 1 tūkst. kubinių metrų dujų privalės mokėti 418 dolerių. 2008 metais Ukraina už tokį patį kiekį dujų mokėdavo 179,5 dolerius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų