REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą nepatekusios Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) lyderė Kazimira Prunskienė neketina trauktis iš politinės arenos ir viltis sieja su ateinančiais metais vyksiančiais rinkimais. Buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų, NS) lyderis Artūras Paulauskas ateities planų neatskleidžia, bet prisipažįsta jaučiąs politikos trauką.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nesijaučiu nelaiminga“, - sužinojusi, kad LŽ ketina jai priklijuoti „Metų nelaimėlio“ etiketę, juokaudama tikino buvusi žemės ūkio ministrė K.Prunskienė. Besibaigiančių metų nesėkmes - triuškinamą LVLS pralaimėjimą Seimo rinkimuose, taip pat nuolat žiniasklaidos primenamą „Šatrijos“ bylą politikė vertina filosofiškai.

REKLAMA

„Kaip žmogus, žinoma, laimėjau, nes gavau galimybę pajusti laisvės skonį, nesinešu namo dokumentų prikimšto portfelio, nesikeliu penktą valandą ryto, turiu laisvų savaitgalių. Tačiau kaip politikė, be abejo, pralaimėjau“, - prisipažino K.Prunskienė. Ji mano, jog dėl to, kad politikoje neliko jos ir jos partijos kolegų, iš dalies pralaimėjo ir Lietuva. Tai ypač akivaizdu sunkmečio akivaizdoje. „Ekonominės, finansinės krizės metu nepasitelkus kompetencijos, gali ištikti viso ūkio krizė. Kai yra kompetencijos krizė, kurios požymių matau, fragmentinės antikrizinės priemonės yra mažai efektingos“, - teigė buvusi ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusi premjerė neslėpė, kad ketina dalyvauti vienuose iš ateinančiais metais vyksiančių rinkimų - prezidento arba Europos Parlamento. „Šis prisipažinimas tikrai sukels erzelynės ir sunervins mano oponentus. Bet kodėl turėčiau tausoti jų nervus?“ - juokėsi K.Prunskienė.

A.Paulauskui besibaigiantys metai buvo dvejopi. Sutarusi su tuometine valdančiąja mažuma NS grįžo į valdžią, A.Paulauskas tapo aplinkos ministru. Kita vertus, per Seimo rinkimus rinkėjai skaudžiai nubaudė partiją ir jos vadovą, nublokšdami juos į politikos užribį. Pralaimėjimo kartėlį A.Paulauskas išgyvena ne pirmą kartą. „Pralaimėti nėra malonus dalykas“, - prisipažino 10 metų NS vadovavęs politikas. Kai po rinkimų partija nepateko į Seimą, A.Paulauskas pasitraukė iš pirmininko posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar esu pasinėręs į apmąstymus“, - LŽ sakė buvęs NS lyderis, paklaustas, ar ateinančiais metais ketina dalyvauti politinėje veikloje. - Politika atima daug asmeninio laiko, turi įtakos artimųjų gyvenimui. Todėl šiandien dar nenorėčiau atsakyti tiesiai,“ - prisipažino A.Paulauskas, ketinantis verstis advokato praktika.

Ar dalyvaus ateinančiais metais vyksiančiuose rinkimuose, A.Paulauskas tiesiai neatsakė: „Jei žmogus dalyvauja politikoje, jis turi rungtis rinkimuose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų