REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant finansų krizės, Rusija kitais metais planuoja rekordinį pasaulyje kosminių misijų skaičių ir toliau žada išlikti lydere šioje srityje.

REKLAMA
REKLAMA

„Suplanavome rekordinį skaičių kosminių misijų kitiems metams. Planuojame atlikti 39 misijas, iš kurių pusė – komercinių ir civilinių palydovų“, – sakė Rusijos kosminės agentūros vadovas Anatolijus Perminovas.

REKLAMA

Šioje srityje Rusija yra absoliuti pasaulio lyderė. Pernai šalis vadovavo 27 kosminėms misijoms, o 2007 metais – 26, skelbia rusų naujienų agentūra „RIA Novosti“.

A. Perminovo teigimu, nepaisant ekonominės krizės Rusija sugebės atlikti visus savo įsipareigojimus prieš tarptautinius partnerius.

„Nepaisant sunkumų, sukurtų finansų krizės, kitais metais ruošiamės pradėti keturias žmonių pilotuojamas kosmines misijas vietoje dviejų ir į Tarptautinę kosminę stotį nusiųsti šešis modernius erdvėlaivius vietoje keturių“, – dėsto Rusijos kosminės stoties vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Perminovo teigimu, nebus jokių neplanuotų pakeitimų dėl Globalios navigacinės palydovų sistemos „Glonass“, pradėtos kurti dar Sovietų Sąjungoje. „Glonass“ susideda iš 19 palydovų, iš kurių 16 jau yra naudojami.     

Projektui „Glonass“ pernai skirta 9,9 mlrd. rublių iš šalies biudžeto, dar 4,7 mlrd. skirti 2006 metais.     

Premjeras Vladimiras Putinas rugsėjį pasirašė direktyvą, kuria papildomai skiria 2,6 mlrd. tam, kad sistema būtų išvystyta.

A. Perminovo teigimu, iki 2011 metų „Glonass“ apjungs 30 palydovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų