REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos vyriausybė svarstys strategiją, kaip sulaikyti atgimstantį neonacių judėjimą šalyje. Vien per šiuos metus neonacių įvykdytų nusikaltimų skaičius išaugo 30 proc., skelbia „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia šiurpi statistika buvo paviešinta po to, kai Bavarijoje esančiame Pasau mieste prie pat savo namų neonaciai užpuolė ir sužalojo policijos vadovą. Vokietijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, per pirmuosius 10 šių metų mėnesių Vokietijos neonaciai įvykdė 12 tūkst. nusikaltimų, o tai yra net 30 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Be to, manoma, kad tikrasis neonacių įvykdytų nusikaltimų skaičius yra kur kas didesnis, nes nemaža dalis nusikaltimų užregistruojama ne kaip iš raistinių paskatų įvykdyti nusižengimai, o tiesiog kaip chuliganizmas.

REKLAMA

Vokietijos kanclerė Angela Merkel teigia, kad savo nepakantą neonaciams turi parodyti visa visuomenė, nes radikalų vykdomi nusikaltimai yra išpuolis prieš visą vokiečių tautą.

A. Merkel pastaruoju metu yra spaudžiama uždrausti Nacionalinės demokratijos partiją, kuri yra didžiausia registruota radikaliai dešiniajai politinei ideologijai atstovaujanti šalies politinė jėga. Ši partija dažnai yra kaltinama sąsajomis su neonaciais.

REKLAMA
REKLAMA

Ankstesnį bandymą uždrausti partiją šalies Aukščiausiasis teismas buvo paskelbęs prieštaraujančiu Konstitucijai.

Be to, mokslininkų studija atskleidė, kad kas penktas vokietis yra neigiamai nusiteikęs užsieniečių atžvilgiu, o buvusios Rytų Vokietijos teritorijose ksenofobinių pažiūrų yra kas trečias vokietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų