REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturias dienas trukusias šventes Seimo ir Vyriausybės kanceliarijų darbuotojai pratęsė per kalėdinius vakarėlius.

Parlamente skambėjo nemokamas „prisikėliečių“ žvaigždžių koncertas, o Vyriausybės tarnautojai nepagailėjo šventei pinigų iš savo kišenės.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kanceliarijos darbuotojams vakar neteko laukti darbo pabaigos - jiems šventė surengta per pietų pertrauką. Ji užtruko, tad įvairių skyrių ir departamentų atstovai linksminosi darbo metu, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Priminė viršvalandžius

Praėjusių Kalėdų ir artėjančių Naujųjų metų proga surengtoje popietėje geriausiems Seimo kanceliarijos darbuotojams buvo išdalyti padėkos raštai, koncertavo grupė „El Fuego“, Tautos prisikėlimo partijos narys Deividas Staponkus (Deivis), Seimo narės Inga Valinskienė ir Donalda Meiželytė.

Vėliau tarnautojai buvo pakviesti į Seimo restoraną. Čia jie vaišinosi putojančiu ir kitokiu vynu, kava, sultimis, sumuštiniais. Seimo vadovas Arūnas Valinskas pareiškė, kad tokia šventė kanceliarijai nieko nekainavo, o skanėstai buvo nupirkti iš jo ir pavaduotojų reprezentacijai skirtų lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kodėl renginys vyko darbo valandomis, A.Valinsko atstovė spaudai Indrė Viržintė LŽ tvirtino, kad šis klausimas turėtų būti skirtas ne jai ir ne Seimo pirmininkui, o parlamento kanceliarijai. Seimo kancleris Gintautas Vilkelis aiškino, kad šventė apskritai atsiėjo nuo 4 iki 6 tūkst. litų. Seimo pirmininko pavaduotojai tam skyrė po 700 litų, likusią sumą padengė A.Valinskas ir kanceliarijos darbuotojų profsąjunga.

G.Vilkelis nemato nieko bloga, kad šventė užtruko. „Taip, ji valandą užtruko. Ką gi, teks padirbėti valanda ilgiau. Kai tik bus naktinis posėdis, reikės atsigriebti, - naktinį kanceliarijos darbuotojų darbą Seimui svarstant kitų metų biudžetą priminė G.Vilkelis. - Nemanau, kad tai rimtas darbo tvarkos pažeidimas.“ Kancleris teigė, jog šventė surengta ne po darbo, nes kanceliarijos darbuotojai pastaruoju metu ir taip dirbo viršvalandžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šventė ir vaikai

Parlamento Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė LŽ tvirtino, kad Seimo valdyba kasmet sprendžia, kas mokės už kalėdinę šventę. Ji negalėjo pasakyti, kiek anksčiau atsieidavo panašūs vakarėliai. „Spręsdavo tas, kas apmokėdavo linksmybes. Kartais per šventę būdavo tik kavos, kartais - ir vyno“, - pridūrė ji.

Nors paskelbtas visuotinis taupymas, šiemet nebuvo atsisakyta tradicijos surengti šventę kanceliarijos darbuotojų vaikams. Ji įvyko prieš Kalėdas. Pasak D.Petrauskienės, dovanos mažiesiems taip pat buvo nupirktos iš Seimo pirmininko reprezentacijai skirtų lėšų. Tačiau TPP atstovai kanceliarijos tarnautojų vaikams nedainavo.



Už vakarėlį susimokėjo

REKLAMA

Vyriausybės kanceliarijos darbuotojai į kalėdinę šventę vakar rinkosi po darbo. Ji vyko sostinės Žvėryno rajone esančiuose Vyriausybės svečių namuose.

Pinigų linksmybėms niekas neskyrė, darbuotojai už vakarėlį susimokėjo iš savo kišenės - buvo renkama nuo 30 iki 50 litų. Renginyje su antrąja puse dalyvavę tarnautojai mokėjo po 80 litų. Sutuoktinius į vakarėlį atsivedė maždaug 30 darbuotojų.

Vyriausybės kanceliarijos Personalo skyriaus vedėja Renata Sadzevičiūtė LŽ sakė, kad už surinktas lėšas buvo užsakytos vaišės (jas ruošė viena bendrovė) ir sumokėta 500 litų džiazo muzikantų ansambliui „Alytaus diksilendas“. Alkoholiniai gėrimai į bendrą sumą nebuvo įskaičiuoti, juos kanceliarijos darbuotojai į šventę nešėsi patys. „Ir ant kvietimų užrašėme, kad kas ką geria, tegul tą ir atsineša“, - tvirtino R.Sadzevičiūtė.

REKLAMA

Ji prisipažino, jog šventę už savo lėšas tarnautojams tenka rengti pirmą kartą. Anksčiau didžiąją dalį išlaidų padengdavo Vyriausybės kanceliarija.

Pasveikinti darbuotojų vakar į vakarėlį atvyko premjeras Andrius Kubilius. Personalo skyriaus vedėja šiek tiek nustebo išgirdusi klausimą, ar Vyriausybės vadovui bus įteikta dovana.

„Ne, tikrai nebus, jis tik atvyks pasveikinti darbuotojų Kalėdų ir ateinančių Naujųjų metų proga, ir viskas. Juk ne premjero gimtadienis, todėl dovanų, manau, nereikia“, - kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Linksmybių nebuvo

Bene kukliausiai šventes paminėjo prezidentūra. Jos darbuotojai į pusvalandį trukusį susibūrimą susirinko Kūčių dieną po darbo. Su pavaldiniais susitikęs prezidentas Valdas Adamkus visiems linkėjo linksmų švenčių ir gerų kitų metų. Kaip ir kasmet, prezidentūros darbuotojai laužė kalėdaitį.

„Pas mus darbymetis ir taupymetis“, - LŽ tvirtino valstybės vadovo atstovė spaudai Rita Grumadaitė. Ji pridūrė, kad iš Seimo plaukė kitų metų biudžeto projektas ir įvairūs mokestinių įstatymų pakeitimai, todėl apie didelę šventę esą nebuvo kada galvoti.

Lauryna Vireliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų